VivaPay

Оскарите през 2021 г. застрашени от отлагане

Засега датата на голямата филмова вечер е 28 февруари 2021 г.

Снимка: ЕПА/БГНЕС - Оскарите през 2021 г. застрашени от отлагане

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Деветдесет и третата церемония по връчване на наградите „Оскар“ е насрочена за февруари 2021 г., но в Американската филмова академия обмислят отлагане на една от най-важните вечери в света на киното, съобщава „Варайъти“, позовавайки се на вътрешни източници, пожелали анонимност.

Организацията е далеч от вземане на окончателно решение. Към момента датата на събитието е 28 февруари 2021 г.

Но вероятно ще бъде отложена“, казва един от източниците на „Варайъти“.

Същият обаче уточнява, че към момента не са обсъдени всички алтернативи, не са гласувани нови дати, а самото отлагане не е предлагано официално за гласуване в Академията.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Друг източник твърди, че датата остава непроменена в календара на Ей Би Си – телевизията, която има права да излъчва церемонията от „Долби Тиатър“.

Когато през април от Академията обявиха, че по изключение през 2021 г. за статуетка може да се надпреварват и филми, директно излезли в онлайн платформа, президентът Дейвид Рубин коментира, че все още е рано да каже дали вечерта на събитието ще бъде променена заради коронавируса.

Вижте още: ОСКАРИТЕ ПРОМЕНЯТ ПРАВИЛАТА СИ ЗА СТРИЙМВАНИ ФИЛМИ

Никой не може да предвиди как ще се развие ситуацията. Искаме да направим празника, но не знаем под каква форма може да се случи това“, коментира тогава Рубин.

От Академията са отказали на „Варайъти“ коментар по темата.

Неясно е и дали, ако датата на церемонията бъде изместена, ще бъде удължен и срокът, в който един филм може да има премиера, за да кандидатства за „Оскар“ за следващата година.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg