Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

От любов към песента на Салвадор Собрал (видео)

Победител от „Евровизия 2009“ с кавър на тазгодишния победител

С песента Amar Pelos Dois Салвадор Собрал предизвика истинска мания сред феновете. - От любов към песента на Салвадор Собрал (видео)

С песента Amar Pelos Dois Салвадор Собрал предизвика истинска мания сред феновете.

Александър Рибак, победител в конкурса „Евровизия 2009“, се оказа сред десетките хиляди почитатели на песента Amar Pelos Dois (Обич за двама) на Салвадор Собрал, грабнал победата тази година. Подобно на португалеца, и норвежецът плени публиката преди 8 години с простичка песен Fairytale, извън обичайните европоп предложения, определяни като „Чернобил в културата, парад на фантастични изроди, в който музиката остава най-отзад, заместена от щуротии“ („Билборд“). Салвадор Собрал „спечели тихо Евровизия“ (отново „Билборд“) с джаз композиция, с фадо елементи.

Часове след триумфа на португалския изпълнител, Рибак публикува в YouTube кавър на неговата песен.

„Знам, това не е обичайно, но направих кавър версия на песента-победител от Португалия на тазгодишната „Евровизия“. Направих го от любов към музиката, надявам се да ви хареса“, написа Александър Рибак, споделяйки своя вариант във Фейсбук.

Да го чуем:

Рибак не само е част от огромното мнозинство, омагьосано от песента на Собрал, неговата реакция е подобна на още една мания по Amar Pelos Dois – от „Евровизия“ насам от YouTube извират десетки интерпретации на композицията, а и любителски клипове, озвучени с очароващата мелодия.

Ето един от тях:

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90