Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

От местопрестъплението: Дяволското гърло. Новият сериал на Нова

Владимир Карамазов и Теодора Духовникова - полицаи в криминално разследване

Сияние над изхода на пещерата Дяволското гърло, образувано при преминаването на слънчеви лъчи през водните изпарения, излизащи от пропастта. Снимка: „Площад Славейков“ - От местопрестъплението: Дяволското гърло. Новият сериал на Нова

Сияние над изхода на пещерата Дяволското гърло, образувано при преминаването на слънчеви лъчи през водните изпарения, излизащи от пропастта. Снимка: „Площад Славейков“

Заглавието на тази информация е условно – защото все още не е обявено дали местопрестъплението в новия сериал на Нова тв е пещерата Дяволското гърло близо до Триград, Родопите. „Дяволското гърло“ се нарича най-новият български сериал, който продуцентската къща „Дрийм Тим“ снима за медията. В центъра на сюжета е криминално разследване на убийства, които се случват в района, разкриха в ефира на Нова продуцентът Евтим Милошев и актьорът Владимир Карамазов. 

Ако продължим аналогията с „От местопрестъплението“, Карамазов ще бъде българският Хорейшо – разследващ полицай от Смолян. Другият централен персонаж е следователка, изпратена от София да помага на смолянския инспектор – в нейната роля влиза друго лице на Народния театър, Теодора Духовникова. Останалите участници са непознати за зрителите лица, както и актьори от Смолянския театър.

Поканата към „Дрийм Тим“ за „Дяволското гърло“ идва от Нова след реализацията и зрителския успех на „Откраднат живот“. В сутрешния блок на медията Владимир Карамазов заяви очакванията си новият сериал да стане най-добрата родна тв продукция до момента – актьорът разкри амбицията си да докаже, че в България може да се направи сериал на световно ниво.

„Дяволското гърло“ ще заложи не само на криминалната линия, а и на красиви снимки от Родопите, казват Милошев и Карамазов.

„Думата, която най-добре описва новия сериал, е магия – казва Евтим Милошев. – Смисълът на проекта е да поставим историята в средата на това място, на Родопите, да усетим пулса на времето, на случващото се сега, което намира отражение в новините. Това ще бъде една история за нашето време.”

Пещерата Дяволското гърло е във формата на пропаст, образувана при пропадане на земните пластове. Дължината й е около 1000 метра, от които туристите минават около 350 метра. Днешният си вид пещерата е получила от река, падаща под земята от 42 метра височина, образувайки огромната Бучаща зала.

Излизането от Дяволското гърло е изпитание, защото представлява отвесна стълба с 301 стъпала, които извеждат край подземния водопад през стария вход до повърхността. На около 400 метра от входа на Дяволското гърло водите на подземнотечащата река се губят в сифон-галерия. Дължината на сифона е повече от 150 метра, а след него по 60-метрова галерия подземната река напуска пещерата и излиза на повърхността. Местните легенди твърдят, че всички опити на водолази и просто ентусиасти да преминат през този сифон са завършвали със смърт.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС