От площад „Славейков“ до Марс – Бърни Сандърс като най-заразния мийм (снимки)

Уебсайт предлага възможност да монтирате снимката на сенатора от клетвата на Джо Байдън където пожелаете (линк)

Бърни Сандърс до бронзовите баща и син Славейкови на едноименния столичен площад. Колаж: Площад Славейков - От площад „Славейков“ до Марс – Бърни Сандърс като най-заразния мийм (снимки)

Бърни Сандърс до бронзовите баща и син Славейкови на едноименния столичен площад. Колаж: Площад Славейков

Бърни Сандърс може да не стигна до битката за президент – нито през 2016-а, нито през 2020 г., но демократът спечели любовта на милиони хора в интернет. Снимка на сенатора от Върмонт от встъпването в длъжност на президента Джо Байдън от 20 януари стана най-заразният мийм в социалните мрежи.

Образът на Бърни Сандърс на стол, сгушен в широко яке, скръстил ръце в гигантски плетени на ръка ръкавици и, разбира се, с медицинска маска на лице, се появява навсякъде – до Чърчил на снимки от Ялтенската конференция, в сцени от популярни филми, в градския транспорт в София, на антиправителствения протест от лятото на 2020 г. и дори на пейката до бронзовите баща и син Славейкови на емблематичния столичен площад.

За броени часове „Киселият Бърни“ се превърна в интернет мийм тенденция. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Студент от Нюйоркския университет създаде специален уебсайт, в който потребители могат да поставят стола със Сандърс на всяка една локация по света.

За разлика от български политици, когато бъдат превърнати в миймове, сенаторът не помоли шегаджиите в интернет „да спрат с монтажите“, а използва случая във възможност да подкрепи благотворителната кауза „Meals on Wheels“ в родния си щат Върмонт. Суитшърт със снимката на Сандърс се продава в уебсайта на политика срещу 45 долара, като всички приходи ще отидат за програмата, която изхранва безплатно стотици граждани, които не могат да си позволят храна. Първите бройки бяха изкупени светкавично, но в петък следобед бе направено ново зареждане.

В предаването „Късното шоу със Сет Майърс“ по Ен Би Си Сандърс обясни модния си избор:

„Просто се опитвах да се стопля и да не обръщам внимание на това, което се случва“, каза той.

Оказа се, че въпросните ръкавици имат история и са подарък на сенатора от учителка от Есекс Джънкшън, Върмонт. Жената била много изненада от внезапния интерес към ръчно плетените ѝ ръкавици.

Насред сериозната и малко скучна церемония по встъпване в длъжност на Джо Байдън, както мнозина коментатори я определиха, Бърни Сандърс предостави онова, което липсваше на зрителите на 20 януари – забавлението.

Предлагаме ви галерия с някои от най-сполучливите миймове със снимката на Бърни Сандърс:

Бърни Сандърс иска „бъдеще в България“ на антиправителствените протести в София от лятото на 2020 г. Колаж: Станислав Беловски/Фейсбук

Бърни Сандърс в столичния градски транспорт. Колаж: „Звярът е още красив“/Фейсбук

От дясно наляво – Сталин, Рузвелт, Чърчил и Бърни Сандърс на Ялтенската конференция

Бърни Сандърс на Луната

В „Сексът и градът“

В „Дамски гамбит“

На Марс

Като Отмъстител на „Марвел“

В Хогуортс

„Киселият Бърни“ като космонавт. Колаж: НАСА

Метежник изнася сенатора от Капитолия.

В „Задругата на пръстена“

Свидетел на „Тайната вечеря“

Като продавач на сурвачки

В произведение на Марина Абрамович

С Гандалф. Колаж: Иън Маккелън

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах