Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

От януари съм нов човек… или новогодишните обещания, които имат алтернатива

Снимка: Shutterstock - От януари съм нов човек… или новогодишните обещания, които имат алтернатива

Снимка: Shutterstock

Кой не е започвал годината с обещания към себе си? И кой не ги е нарушавал още през януари? Специалистите подчертават, че най-лесният начин да се провалим в ограниченията, които си налагаме, е като сме твърде крайни. Един от начините да спрем или редуцираме навиците, с които искаме да се сбогуваме, е да го направим плавно – първо да намерим алтернативите около нас и след това да продължим към крайната цел. Ето няколко идеи, с които да си помогнете по пътя към постигането на новогодишните си цели.

Край на захарта

Снимка: unsplash.bg

Връзката със сладкото е връзка, която трудно се скъсва. Понякога имаме повод за празник, който отбелязваме с любим сладкиш, друг ден просто искаме да се наградим с шоколад за добре свършената работа, а има и моменти, в които искаме да стоплим душата си с чаша гореща сладка напитка. Да се разделим с навика да похапваме нещо захарно е изключително трудно. Хубавата новина е, че алтернативите на захарта, която слагаме във всички сладкиши, вече се продават в големите търговски вериги. Агаве, еритритол, стевия, кленов сироп, сироп от фурми са само някои от най-широко разпространените алтернативи на захарта, които могат да ви помогнат да скъсате с лошия навик и да поемете в по-малко вредна посока през новата година.

Край на алкохола

Снимка: unsplash.bg

Опияняващите напитки са друга точка от списъка ни с неща, на които често искаме да кажем „Чао!“. Но не успяваме така лесно. Специалистите съветват да не отвръщаме поглед категорично от любимите ни коктейли или вкусове, а да потърсим в широкото море на предлагане алтернативите, които да са по-малко вредни и все пак да задоволят вкусовете ни. Големите магазини за вино и други спиртни напитки вече имат отделени щандове с алтернативи без алкохол. На тях можете да откриете вино, шампанско, текила, бира, джин и други напитки без градус.

Край на цигарите

Един от вредните навици, с които трудно се сбогуваме, но винаги си обещаваме, че ще го оставим в миналото, е пушенето. Добрата новина за всички пълнолетни пушачи са бездимните алтернативи, които могат да бъдат открити на пазара. При тези устройства е елиминирано горенето и е заменено с технология за нагряване. Така се премахва цигареният дим. Отделя се аерозол, който не се пропива в дамаските на дома ни, дрехите и косата ни. Подарете си устройство за нагряване, например IQOS, което, макар и не без риск, е по-малко вредна алтернатива в сравнение с продължително пушене. Бранда може да откриете онлайн или физически на различни места в търговската верига, както и в специалните бранд бутици.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Дребни работи

kapatovo.bg