Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Отговорът на Русков: Не нападам Господинов, набутан съм в ъгъла

Няма да търпя повече да толерират ГГ

Милен Русков заяви публично на своята издателка, че не й прави чест да защитава Георги Господинов. - Отговорът на Русков: Не нападам Господинов, набутан съм в ъгъла

Милен Русков заяви публично на своята издателка, че не й прави чест да защитава Георги Господинов.

„Търпял съм много дълго и добре съм видял какво става, когато търпиш такива неща – набутват те в ъгъла с връзки и задкулисни средства“, коментира във фейсбук писателят Милен Русков откритото писмо на своята издателка Божана Апостолова във фейсбук.

Собственичката на „Жанет 45“, която печата книгите и на Милен Русков, и на Георги Господинов, написа: „Да спрем да се самоубиваме! Момчета, срам ме е! Момчета, боли ме!“ Реакцията на Апостолова бе в отговор на напрежението между двамата най-търсени български автори, което стана публично след словесни престрелки в интернет и печата.

„Това не са нападки, а критики. Не съм изпаднал в елементарни страсти, а се опитвам да освободя българската литература от една от най-големите лъжи в нея, – твърди в отговора си Русков. – Не ти прави чест, Жана, да вземаш страна в спора между мен и ГГ. Вечното „наше момче“, навсякъде пробутвано, за сметка на други хора, в т. ч. и на мен. Аз повече няма да търпя това. Търпял съм го много дълго и добре съм видял какво става, когато търпиш такива неща – набутват те в ъгъла с връзки и задкулисни средства. Вземат ти всичко, което може да се вземе. Стига толкова! Нещата трябва да се поставят на местата им и истината да излезе на повърхността. Лъжата трябва да спре да тържествува и тази дълбоко корумпирана, развалена конюнктура трябва да се проветри и прочисти!“

Георги Господинов засега запазва мълчание по скандала.

Георги Господинов засега запазва мълчание по скандала.

 

 

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg