Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Отговорът на въпроса за живота, вселената и всичко останало – в НДК

Дворецът открива ново арт-пространство, „42“

В зала „42“ ще има концерти, изложби, литературни четения, пърформанси, лекции и обучения. Снимки: Орлин Огнянов, НДК - Отговорът на въпроса за живота, вселената и всичко останало – в НДК

В зала „42“ ще има концерти, изложби, литературни четения, пърформанси, лекции и обучения. Снимки: Орлин Огнянов, НДК

„42“ е най-новото арт-пространство в София. Мултифункционалната зала се открива от НДК, а в нея се влиза от входа срещу пилоните, където се намираше ресторант „Рубаят“, а след него за около година и нощният клуб „Роял“. Отсега нататък обаче там ще се помещава културата – с концерти, изложби, литературни четения, пърформанси, лекции и обучения.

„За образования и четящ човек „42” е един от отговорите на въпроса „за живота, вселената и всичко останало – казва изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош. – Нарекохме новата си зала „42”, защото не виждаме смисъл в съществуването без култура и изкуство.”

Новата зала продължава политиката на Двореца в подкрепа на културата – създаване и реформиране на арт-пространства за всички изкуства. В НДК вече с пълна пара работят Литературен клуб „Перото“, Театър „Азарян“, ДНК, а наскоро бе обновено и кино „Люмиер“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg