Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Отиде си Борислав Грънчаров, последният от „Бо Бо Бо“

Борислав Грънчаров (1943 - 2017) - Отиде си Борислав Грънчаров, последният от „Бо Бо Бо“

Борислав Грънчаров (1943 - 2017)

На 73 г. си отиде Борислав Грънчаров. За кончината на певеца съобщи дъщеря му Мария в социалните мрежи.

Грънчаров бе последният от поп триото „Бо Бо Бо“ – Боян Иванов почина през 2012 г., а Борис Гуджунов – през 2015-а. През 90-те заедно изпълняваха популярни шлагери с хумористичен текст. Песните им излязоха в албума „Момчета с късмет“ през 2007 г., след което тримата излязоха заедно последно пред публика в зала 1 на НДК.

Борислав Грънчаров е роден 1943 г. в София. Завършил е студията за естрадни певци към Българската държавна консерватория през 1964 г. Дебютира на сцената с Естрадния оркестър към Комитета за телевизия и радио под диригентството на Милчо Левиев, където работи като солист в продължение на две години. Следват изяви със собствени бендове, с оркестрите „Балкантон“, „София“ и на БНТ. В периода 1970 – 1974 пее в бившата ГДР. Изнасял е концерти и в бившия СССР, Полша, Чехословакия, Унгария.

През 1978 г. концертира със собствен оркестър – „Гонг“, с които имат по 400 – 500 изпълнения годишно пред публика. В периода 1979 – 1989 г. работи във Финландия, Швеция, Норвегия, Белгия, Холандия, ФРГ, Австрия, Швейцария и др.

През 1989 г. прави спектакъл със световните шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика и с дъщеря си, певицата Мария Грънчарова. С това шоу обикалят концертни зали, вариетета и дискотеки в Западна Европа до 1992 г.

Бил е на турнета в Куба, Канада, Испания. Лауреат е на фестивала в Дрезден, от „Златният Орфей“, от фестивала в Сопот, Полша, от Брашов, Румъния.

Музика за него са писали Тончо Русев, Ангел Заберски, Атанас Косев, Морис Аладжем, Найден Андреев, Митко Щерев, Стефан Димитров, Димитър Гетов, Борис Карадимчев и други.

https://youtu.be/UoAURWkLoDc

https://youtu.be/IDw34RnDnWo

https://youtu.be/MVlwBrST4p8

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах