Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Отиде си Дийн Джоунс, звездата на „Дисни“

Актьорът е едно от лицата на филмовото студио през 60-те и 70-те години

Джоунс винаги е бил горд с участието си в семейното кино. - Отиде си Дийн Джоунс, звездата на „Дисни“

Джоунс винаги е бил горд с участието си в семейното кино.

Американският актьор Дийн Джоунс, известен с ролята си в „Хърби бръмбарът на любовта“, почина на 84 години в Лос Анджелис. Той си е отишъл след усложнения, свързани с болестта на Паркинсон, от която страдаше.

Играл и в телевизията, и в театъра, кариерата на Джоунс е свързана най-вече с Холивуд, където е участвал в 46 филма, 10 от които на „Дисни“. Той е от най-големите звезди на студиото през 60-те и 70-те години, когато играе в „Тази проклета котка!“ (1965), „Хърби бръмбарът на любовта“ (1968), „Хърби отива в Монте Карло“ (1977) и „Бетовен“ (1992).

Джоунс винаги е бил горд с участието си в този тип семейно кино.

„Харесва ми простата форма. Просто забавление, без проповеди – казва той веднъж пред „Лос Анджелис Таймс. – Винаги сме се озъртали за социално значение, но може би хората просто търсят забавлението.“

През 1995 г. Джоунс получи звезда на Алеята на славата на Дисни. До 70-те си години той продължаваше да играе активно в телевизията и киното.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg