Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Отиде си Борис Гуджунов

Починал е след тежко и продължително боледуване

Гуджунов е сред най-популярните изпълнители през 60-те и 70-те години. - Отиде си Борис Гуджунов

Гуджунов е сред най-популярните изпълнители през 60-те и 70-те години.

На 74-годишна възраст почина един от любимите на поколения зрители родни естрадни певци – Борис Гуджунов. Музикантът си е отишъл в нощта срещу неделя след тежко и продължително боледуване, съобщи БНР.

За кратко след завършването на ВИТИЗ, Годжунов е солист на „Сребърните гривни“, по-късно пее в оркестър „София“. Правил е гастроли в Русия, Полша, Сърбия, Турция, Германия, Италия, Куба, Алжир и Япония.

Борис Гуджунов е един от оцелелите в тежката самолетна катастрофа от 21 декември 1971 г., при която загина певицата Паша Христова, както и голяма част от оркестър „София“. След инцидента музикантът слиза за две десетилетия от сцената.

През 90-те години той се завръща и заедно с колегите си Боян Иванов и Борислав Грънчаров основават триото „Бо-Бо-Бо“.

Сред най-известните му песни са „Капри“, „Надежда“, „Ще те накарам да се влюбиш“, „Хора и улици“, „Обичай ме“, „Каквато искаш ти бъди“, „За кой ли път“.

Преди близо две години стана ясно, че Гуджунов е тежко болен. Тогава той призна, че получава единствено пенсия за инвалидност от 220 лева, но не и за прослужени години. „Аз съм изгубил всякаква надежда, въпреки че пеех песента „Надежда“. Аз загивам“, разкри певецът.

https://youtu.be/ujUx7Bte6UM

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg