Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Откраднаха авторски фотографии на композитора Стефан Диомов

Изложбата „Светът… в 28 кадъра” на Стефан Диомов в градинката на „Кристал“ е закрита преждевременно

Изглед към операта в Сидни, Австралия - едно от откраднатите платна на фотографа композитор. Снимка: Стефан Диомов  - Откраднаха авторски фотографии на композитора Стефан Диомов

Изглед към операта в Сидни, Австралия - едно от откраднатите платна на фотографа композитор. Снимка: Стефан Диомов

Откраднаха седем авторски фотографски платна от изложбата „Светът… в 28 кадъра” на Стефан Диомов, подредена в градинката пред „Кристал” в столицата, съобщи за „Площад Славейков“ композиторът фотограф. Изложбата, която беше открита на 13 юли, трябваше да остане на откритата площ до 31 юли, но е предварително затворена заради кражбата, която се е случила в нощта на 26 юли.

Фотографиите, които са свалени от постаментите, са били пейзажи от Операта в Сидни, индийският мавзолей Тадж Махал, кадри от пътешествията на композитора в Перу, изгледи от най-големите световни водопади и други. Общата стойност на откраднатите 7 фотографски платна е 1000 лв.

По думите на Стефан Диомов, първоначално са липсвали 4, после са изчезнали още три, а впоследствие едно от тях е било намерено захвърлено в съседните улички.

Композиторът благодари на Столична община, която според него се е справила изключително добре с логистиката около организацията на изложбата и се е извинила пред него за неприятното събитие.  Общинарите от столицата са подчертали, че и на тях им се случва за пръв път.

„Значи моята изложба е била най-добрата – шегува се Диомов и в същия стил с подчертано чувство за хумор добавя: Явно крадецът е един от моите почитатели, ако не му харесваха снимките ми, нямаше да ги открадне.

Това е седмата поред изложба на тези пейзажи. Досега шест пъти са били излагани край Морското казино в Бургас. По случай юбилея на композитора, който тази година навърши 75, снимките от екзотични места са били показани за пръв път в София.

„Бях ударен в сърцето – споделя Диомов. – Това са скъпи за мен снимки, които съм правил със собствени средства, природни феномени, които те карат да мечтаеш и не всеки може да посети.

Маестро Диомов в момента подготвя нов албум и изрази притеснения, че традиционният му коледен концерт, който тази година ще бъде юбилеен, може да не се проведе заради коронавируса.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90