Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Открадната картина на Айвазовски се появи на търг

Изчезнало при обир от 1976 г., сега платното „Море“ се предлагало за продан

Айвазовски рисува „Изглед към Ревел“ (старото име на естонската столицаТалин), през 1845 г.   - Открадната картина на Айвазовски се появи на търг

Айвазовски рисува „Изглед към Ревел“ (старото име на естонската столицаТалин), през 1845 г.

Картина на Иван Айвазовски, открадната в средата на 70-те години на миналия век, се оказа за продажба на търг в Швейцария, съобщава Лента.ру, като се позовава на съобщение на Министерството на вътрешните работи на Русия.

Получени са данни, че на територията на Швейцария на търг на аукционната къща „Колер“ се предлага картината на Иван Константинович Айвазовски „Изглед към Ревел“, рисувана през 1845 г. (с оригинално название „Море“), се посочва в официалното съобщение на ведомството.

В хода на полицейското сътрудничество с швейцарските партньори по каналите на Интерпол, произведението е било свалено от търга и вече текат процедури по завръщането му в Русия.

Картината, чиято стойност по предварителна оценка надхвърля 1 милион долара, е била открадната от колекцията на музея „Дмитровски кремъл“ през 1976-а. В сайта на Уикипедия платното е описано като притежание на частна колекция и съхранявано в галерията „Колер“ в Цюрих още преди 10 години, през 2007-а.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС