VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Откриха процедурата за избор на шеф на БНТ

Документи се подават до 3 юни, решението се взема на 5 юли

В момента Емил Кошлуков е и.д. генерален директор на БНТ. Предстои да разберем дали ще се кандидатира и за титулярното място. Снимка: БГНЕС/Боби Тошев - Откриха процедурата за избор на шеф на БНТ

В момента Емил Кошлуков е и.д. генерален директор на БНТ. Предстои да разберем дали ще се кандидатира и за титулярното място. Снимка: БГНЕС/Боби Тошев

СЕМ стартира днес процедурата за избор на генерален директор на БНТ, съобщиха от регулатора. Подаването на документите ще приключи на 3 юни, а самият избор ще бъде на 5 юли. Открита е също и процедурата за шеф на БНР – мандатът на настоящия генерален директор Александър Велев изтича на 29 май.

Преди две седмици електронният регулатор прие оставката на Константин Каменаров като генерален директор на БНТ с пет гласа „за”. Причината за оттеглянето му бе влизането в сила на осъдителна присъда на Каменаров, което е несъвместимо с поста генерален директор.

Временно изпълняващ длъжността начело на обществената телевизия е Емил Кошлуков, дотогава програмен директор. Решението СЕМ взе с три гласа „за“, един „против“ и един „въздържал се“.

Точните срокове за двете процедури са:

Америка за България

За генерален директор на БНР: подаване на документи – до 27 май 2019 г.; оповестяване на кандидатите, които са допуснати до процедурата – до 18 юни 2019 г.; оповестяване на кандидатите, които са допуснати до изслушване – до 24 юни 2019 г.; изслушвания – 26-27 юни 2019 г.; избор на генерален директор – 28 юни 2019 г.

За генерален директор на БНТ: подаване на документи – до 3 юни 2019 г.; оповестяване на кандидатите, които са допуснати до процедурата – до 25 юни 2019 г.; оповестяване на кандидатите, които са допуснати до изслушване – до 1 юли 2019 г.; изслушвания – 3-4 юли 2019 г.; избор на генерален директор – 5 юли 2019 г.

 

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg