POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Откриха процедурата за избор на шеф на БНТ

Документи се подават до 3 юни, решението се взема на 5 юли

В момента Емил Кошлуков е и.д. генерален директор на БНТ. Предстои да разберем дали ще се кандидатира и за титулярното място. Снимка: БГНЕС/Боби Тошев - Откриха процедурата за избор на шеф на БНТ

В момента Емил Кошлуков е и.д. генерален директор на БНТ. Предстои да разберем дали ще се кандидатира и за титулярното място. Снимка: БГНЕС/Боби Тошев

СЕМ стартира днес процедурата за избор на генерален директор на БНТ, съобщиха от регулатора. Подаването на документите ще приключи на 3 юни, а самият избор ще бъде на 5 юли. Открита е също и процедурата за шеф на БНР – мандатът на настоящия генерален директор Александър Велев изтича на 29 май.

Преди две седмици електронният регулатор прие оставката на Константин Каменаров като генерален директор на БНТ с пет гласа „за”. Причината за оттеглянето му бе влизането в сила на осъдителна присъда на Каменаров, което е несъвместимо с поста генерален директор.

Временно изпълняващ длъжността начело на обществената телевизия е Емил Кошлуков, дотогава програмен директор. Решението СЕМ взе с три гласа „за“, един „против“ и един „въздържал се“.

Точните срокове за двете процедури са:

За генерален директор на БНР: подаване на документи – до 27 май 2019 г.; оповестяване на кандидатите, които са допуснати до процедурата – до 18 юни 2019 г.; оповестяване на кандидатите, които са допуснати до изслушване – до 24 юни 2019 г.; изслушвания – 26-27 юни 2019 г.; избор на генерален директор – 28 юни 2019 г.

За генерален директор на БНТ: подаване на документи – до 3 юни 2019 г.; оповестяване на кандидатите, които са допуснати до процедурата – до 25 юни 2019 г.; оповестяване на кандидатите, които са допуснати до изслушване – до 1 юли 2019 г.; изслушвания – 3-4 юли 2019 г.; избор на генерален директор – 5 юли 2019 г.

 

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg