СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Откриха забравена картина на Рубенс в Лондон

„Портрет на дама“ купена за $92 хил. преди 3 години, сега е оценена на $4,3 млн.

Картината „Портрет на дама“ ще бъде предложена на търг в края на юли, съобщи „Сотбис“ в Инстаграм. - Откриха забравена картина на Рубенс в Лондон

Картината „Портрет на дама“ ще бъде предложена на търг в края на юли, съобщи „Сотбис“ в Инстаграм.

Забравена картина на Рубенс откриха под вековен слой прах специалисти от аукционната къща „Сотбис“ в Лондон, стана ясно от публикация в Инстаграм на компанията. „Портрет на дама“ е оценена на 4,3 млн. долара, след като е била изчистена от силно запрашаване и допълнителен слой лак.

В продължение на 139 години картината се е намирала в частна колекция, която през 2017 г. е била продадена. Настоящият собственик на платното го е купил за 97 хиляди долара.

През 1902 г. картината е била излагана в Кралската академия на изкуствата в Лондон, но оттогава е забравена и повече от 100 години не е виждала бял свят.

Аукционната къща ще прeдложи „Портрет на дама“ на 29 юли – първият търг на „Сотбис“ след епидемията от коронавирус.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС