POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Открийте разликите

Сафет Халид от село Зарица се превърна в рядко срещания добър герой на новините, като прибра няколко вцепенени от студа щъркели на топло у дома си.
Снимките са от профила на Сафет Халид във Фейсбук. - Открийте разликите

Сафет Халид от село Зарица се превърна в рядко срещания добър герой на новините, като прибра няколко вцепенени от студа щъркели на топло у дома си. Снимките са от профила на Сафет Халид във Фейсбук.

Можете ли да откриете всички разлики между двете снимки?

Вероятно доста хора ще открият поне две: на едната снимка има един щъркел и една петолъчка по-малко. Естествено, и ние се чудим защо и на кого му е потрябвало да маха тоталитарния съветски символ от ушанката на Сафет Халид. Човекът явно е любител на този вид руски шапки – на снимките му във Фейсбук виждаме, че има още няколко: бяла, сива, черна... – и всички са с петолъчки.

Доколкото той не е политик, има пълно право – ако ще да ходи и увит в руското знаме, или в американско… или като стана дума – дори в турското. В свободните страни това е въпрос изцяло на личен избор.

А ето и верния отговор на загадката: между двете снимки няма разлики. И на двете виждаме човек, спасил птици от измръзване, защото това е естествен човешки импулс. И слава богу, не всеки успява да му се противопостави.

Вижте още: ВЪЛШЕБСТВО

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg