Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Открити непознати снимки на Ленън

Негативите ще бъдат проявени и предложени на търг

Негативите са от времето, когото Ленън издава третия си сингъл Instant Karma.
Снимки: Музей „Историята на Бийтълс“    - Открити непознати снимки на Ленън

Негативите са от времето, когото Ленън издава третия си сингъл Instant Karma. Снимки: Музей „Историята на Бийтълс“

В музея „Историята на Бийтълс“ в Ливърпул бяха предадени за оценка 26 негатива от 1970 г. Техният собственик ги има от починалия си баща, който вероятно се е сдобил с тях, докато следвал история на изкуството през 70-те.

Тези „интимни портрети“ са рядко срещана находка и „може би струват над 10 хиляди паунда“, заяви Дарън Джулиън, специалист в аукционна къща. Той добави, че „не се случва често някой да открие изображения на Джон Ленън, които никога преди това не са били показвани публично“.

Негативите не непознатите снимки

Маркетинговият мениджър на музея Даян Гловър каза, че техният собственик, който иска да остане анонимен, ги е намерил сред притежанията на баща си. Пред музейния персонал той разказал, че са стоели в едно чекмедже поне 34 години, защото в семейството смятали, че нямат никаква стойност.

Новите кадри са много близки до снимките, направени в Би Би Си през февруари 1970-а.

На негативите, които датират от февруари 1970 г., Ленън е запечатан във важен момент от кариерата си – „Бийтълс“ са се разпаднали, а той съвсем наскоро е пуснал своя трети сингъл – Instant Karma. Той става първият солов сингъл от член на емблематичната рокгрупа, чийто тираж надхвърля един милион продадени копия в Америка.

Гловър съобщава, че негативите и снимките, които ще бъдат копирани от тях, ще станат част от специална изложба през ноември, преди да бъдат продадени на търг през 2018 г.

Тя добави, че музеят наскоро се е сдобил с подписана програма от коледен концерт на „Бийтълс“ в Брадфорд през 1963 г. и подписана пощенска картичка с Джон Ленън, която се оценява на £ 5 хил.

Открита е и картичка, подписана от Джон Ленън.

Програма от коледен концерт през 1963 г., подписана и от четиримата членове на групата.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах