Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Откровено, сексистко, расистко

Сър Шон Конъри твърди, че жените трябва да се възпитават с бой. - Откровено, сексистко, расистко

Сър Шон Конъри твърди, че жените трябва да се възпитават с бой.

Помните скандала наскоро около Гари Олдман, дръзнал да обясни как евреите управляват Холивуд. Помните и антисемитските изказвания на Мел Гибсън преди няколко години. Предлагаме ви ретроспекция на най-шумните изказвания в американското издание на „Плейбой“ на актьори, музиканти и други особи от световния шоубизнес.

Шон Конъри, 1965

Конъри вече е станал поредният Джеймс Бонд, когато се компрометира с доста сексистко изказване. Той споделя баталното си разбиране за „дисциплиниране” на жените. “Не мисля, че има нещо грешно в това да удариш една жена, – казва сър Шон. – Един шамар си е напълно в реда на нещата, ако всички останали предупредителни алтернативи се провалят. Ако една жена е кучка, истерична или ужасно пресметлива, тогава трябва да я ошамариш.“

Джон Уейн, 1971

Най-популярният уестърн актьор за всички времена не спестява нищо на тръгналия по нанадолнището Холивуд. Уейн заявява, че Меката на киното е земя на извратеното: “Съгласете се, че приказната любов между двамата мъже в „Среднощен каубой” прилича на историята на двама хомосексуалисти, нали?”

Уейн не спира дотук и споделя вижданията си за различните раси: “Вярвам, че в превъзходството на бялата раса, черните са възпитани само до степен, в която може да бъдат натоварени с отговорности. Не вярвам в това да се дава авторитет или лидерска позиция на неотговорни хора.”

Джими Картър, 1976

Гласоподавателите се оплакват дружно, след като чуват коментарите на президента (1977-1981) Джими Картър за изневярата: “Поглеждал съм много жени със сласт. Изневерявал съм в сърцето си много пъти.“

Снуп Дог , 1995

Рапърът взривява обществото с мнението, че невинните жертви, убити чрез стрелба от движеща се кола, са нещо допустимо: “Ако има вражда между две банди, ти се опитваш да заловиш някого и това е единственият път, в който това може да ти се удаде такава възможност, но той държи в ръцете си своето бебе или е прегърнал жена си, не трябва да се замисляш. Това е манталитетът на улицата. Ако оставиш шанса да ти се изплъзне, другият може да те докопа пръв следващия път.”

Колин Фарел, 2004

Филмът „Александър” с Фарел в главната роля тъкмо е излязъл по кината, когато актьорът прави широко достояние афинитета си към наркотиците: “Хероинът е нещо добро, когато е в умерени дози”. Малко по-късно Фарел споделя, че изключително много съжалява за това изказване.

Джон Майер, 2010

Музикантът споделя в интервю, че предпочита да мастурбира, отколкото да бъде с жена. Малко по-късно разкрива пред събеседника си, че Джесика Симпсън е „сексуален напалм”. Взривява читателите и с откровението, че неговият пенис е „расист”: „В сърцето си съм като „Бенетон” и разбирането на марката за равенство на расите, но моите гениталии имат различно виждане за това дали трябва да се споделят с цветнокожи хора. Ще трябва да започна да излизам без моя пенис по срещи.”

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90