Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Отлага се Празничният новогодишен концерт в НДК

Предстои да бъде съгласувана друга дата

Емил Табаков ще дирижира Празничния новогодишен концерт поне месец след първоначално планираната дата 1 януари 2021 г. Снимка: Орлин Огнянов/НДК - Отлага се Празничният новогодишен концерт в НДК

Емил Табаков ще дирижира Празничния новогодишен концерт поне месец след първоначално планираната дата 1 януари 2021 г. Снимка: Орлин Огнянов/НДК

Празничният новогодишен концерт на Софийска филхармония и НДК, превърнал се в традиция за първия ден на новата година, няма да се състои на 1 януари 2021 г. Събитието в Зала 1 ще бъде пренасочено за друг ден заради удължената извънредна епидемична обстановка в страната, която по последни наредби трябва да продължи до 31 януари 2021 г.

Тазгодишното издание на концерта бе озаглавено „Севера и Юга“ и трябваше да запознае българската публика с по-малко познати композитори и произведения. На диригентския пулт бе ангажиран маестро Емил Табаков.

Всички закупени билети за Празничния новогодишен концерт ще важат за новата дата, която след съгласуване със Софийската филхармония, ще бъде обявена на сайта на НДК и в каналите на Двореца в социалните мрежи.

Междувременно за утеха на любителите на класиката НДК започва поредица от онлайн излъчвания на 6 паметни новогодишни концерта от изминалите години. Началото на Новогодишния музикален фестивал под надслов „Духът на Коледа“ е на 26 декември, когато на страницата на НДК във Фейсбук безплатно може да се гледа и слуша Празничния новогодишен концерт с диригент Емил Чакъров и солисти Милчо Левиев и Николай Гяуров. Записът е от 1 януари 1990г. и е предоставен от архивите на БНТ.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС