Отлага се Празничният новогодишен концерт в НДК

Предстои да бъде съгласувана друга дата

Емил Табаков ще дирижира Празничния новогодишен концерт поне месец след първоначално планираната дата 1 януари 2021 г. Снимка: Орлин Огнянов/НДК - Отлага се Празничният новогодишен концерт в НДК

Емил Табаков ще дирижира Празничния новогодишен концерт поне месец след първоначално планираната дата 1 януари 2021 г. Снимка: Орлин Огнянов/НДК

Празничният новогодишен концерт на Софийска филхармония и НДК, превърнал се в традиция за първия ден на новата година, няма да се състои на 1 януари 2021 г. Събитието в Зала 1 ще бъде пренасочено за друг ден заради удължената извънредна епидемична обстановка в страната, която по последни наредби трябва да продължи до 31 януари 2021 г.

Тазгодишното издание на концерта бе озаглавено „Севера и Юга“ и трябваше да запознае българската публика с по-малко познати композитори и произведения. На диригентския пулт бе ангажиран маестро Емил Табаков.

Всички закупени билети за Празничния новогодишен концерт ще важат за новата дата, която след съгласуване със Софийската филхармония, ще бъде обявена на сайта на НДК и в каналите на Двореца в социалните мрежи.

Междувременно за утеха на любителите на класиката НДК започва поредица от онлайн излъчвания на 6 паметни новогодишни концерта от изминалите години. Началото на Новогодишния музикален фестивал под надслов „Духът на Коледа“ е на 26 декември, когато на страницата на НДК във Фейсбук безплатно може да се гледа и слуша Празничния новогодишен концерт с диригент Емил Чакъров и солисти Милчо Левиев и Николай Гяуров. Записът е от 1 януари 1990г. и е предоставен от архивите на БНТ.

Фантастико

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах