Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Отлагат продължението на „Аватар” за 2017-а

Джеймс Камерън се бави, защото създава три продължения едновременно

Зоуи Салдана в образа на принцеса от планетата Пандора. - Отлагат продължението на „Аватар” за 2017-а

Зоуи Салдана в образа на принцеса от планетата Пандора.

Джеймс Камерън заяви, че писането на сценарии за три продължения на „Аватар” е сложна работа и това налага да отложи премиерата на първия филм с още една година. Режисьорът е и главен сценарист на историите за извънземните сини хуманоиди.

Феновете на планетата Пандора ще видят втора част през 2017 година. Продълженията ще бъдат показвани в три последователни години.

Камерън сподели, че целта е била и трите сценария да са готови до края на месеца: „С моя екип пишем трите сюжетни истории едновременно, както и диалозите към тях. Правим всичко паралелно не само с думите, но и с дизайна на новите герои и заобикалящата ги среда.“

Първият „Аватар”, който излезе през 2009 година, се превърна в най-печелившия филм в историята на киното, с приходи близо 2 милиарда и 800 милиона долара. Научно-фантастичната лента спечели три награди „Оскар”.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg