Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

„Отмъстители“ в отбрана срещу Скорсезе, заявил, че „Марвел“ не правят кино

Самюъл Джаксън: Не всеки харесва и филмите на Скорсезе

Самюъл Джаксън (вляво) изтъкна, че мнозина италиано-американци не харесват начина, по който Мартин Скорсезе ги изобразява във филмите си. Снимки: ЕПА/БГНЕС - „Отмъстители“ в отбрана срещу Скорсезе, заявил, че „Марвел“ не правят кино

Самюъл Джаксън (вляво) изтъкна, че мнозина италиано-американци не харесват начина, по който Мартин Скорсезе ги изобразява във филмите си. Снимки: ЕПА/БГНЕС

Самюъл Джаксън, Джеймс Гън и други „отмъстители“ от вселената на „Марвел“ се хвърлиха да защитават студиото от критиките на Скорсезе, който в интервю пред сп. „Емпайър“ заяви, че това не е кино.

Опитах да ги гледам, знаете ли? – отвръща Скорсезе на въпрос дали харесва филмите на „Марвел“. – Но това не е кино. Честно казано, нещото, до което най-много се приближават, колкото и добре да са направени и колкото и добре да играят актьорите при дадените обстоятелства, е тематични паркове. Това не е киното на хора, които се опитват да предадат емоция или психологическо преживяване на друго човешко същество.

В отговор на режисьора Самюъл Джаксън заяви пред „Варайъти“, че „не всеки харесва и филмите на Скорсезе“. Актьорът, който в 10 филма на „Марвел“ се появява в ролята на Ник Фюри, директор на ЩИТ, бе на дългоочакваното и бляскаво откриване на филмовото студио на Тайлър Пери в Атланта, Джорджия, и добави, че коментарът на Скорсезе „е като да кажеш, че Бъгс Бъни не е забавен“.

Филмите са си филми. Знаете ли, не всеки харесва и неговите филми – коментира Джаксън. – Искам да кажа, че се е случвало на някои от нас, но не на всеки. Има много италиано-американци, които смятат, че Скорсезе не трябва да прави такива филми за тях. Всеки си има мнение, така че всичко е наред. То няма да спре хората да правят филми.

Америка за България

Към мнението на Джаксън се присъедини и Джеймс Гън, режисьор на „Пазителите на галактиката“. В Туитър той написа, че е „натъжен“ от коментарите на Скорсезе.

Мартин Скорсезе е един от петте мои най-любими живи режисьори – казва Гън, който в момента работи по третия филм от поредицата за „Пазителите“. – Бях бесен, когато хората разпънаха на кръст „Последното изкушение на Христос“, без да са го гледали. Сега съм натъжен, че той съди филмите ми по същия начин.“

Карън Гилън, актрисата в образа на Небюла от „Пазителите“ и „Отмъстителите“, защити филмите на Гън, коментирайки, че те представят много точно характера на Гън и затова са „много кинаджийски“.

Джос Уидън, режисьор на първия „Отмъстителите“, избра цитат на Хълк, за да се противопостави на критиката на Скорсезе:

Ценя Марти и виждам логиката му, но… Е, има причина „винаги да съм ядосан“.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Хайде и утре

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах