Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Отмъстители“ в отбрана срещу Скорсезе, заявил, че „Марвел“ не правят кино

Самюъл Джаксън: Не всеки харесва и филмите на Скорсезе

Самюъл Джаксън (вляво) изтъкна, че мнозина италиано-американци не харесват начина, по който Мартин Скорсезе ги изобразява във филмите си. Снимки: ЕПА/БГНЕС - „Отмъстители“ в отбрана срещу Скорсезе, заявил, че „Марвел“ не правят кино

Самюъл Джаксън (вляво) изтъкна, че мнозина италиано-американци не харесват начина, по който Мартин Скорсезе ги изобразява във филмите си. Снимки: ЕПА/БГНЕС

Самюъл Джаксън, Джеймс Гън и други „отмъстители“ от вселената на „Марвел“ се хвърлиха да защитават студиото от критиките на Скорсезе, който в интервю пред сп. „Емпайър“ заяви, че това не е кино.

Опитах да ги гледам, знаете ли? – отвръща Скорсезе на въпрос дали харесва филмите на „Марвел“. – Но това не е кино. Честно казано, нещото, до което най-много се приближават, колкото и добре да са направени и колкото и добре да играят актьорите при дадените обстоятелства, е тематични паркове. Това не е киното на хора, които се опитват да предадат емоция или психологическо преживяване на друго човешко същество.

В отговор на режисьора Самюъл Джаксън заяви пред „Варайъти“, че „не всеки харесва и филмите на Скорсезе“. Актьорът, който в 10 филма на „Марвел“ се появява в ролята на Ник Фюри, директор на ЩИТ, бе на дългоочакваното и бляскаво откриване на филмовото студио на Тайлър Пери в Атланта, Джорджия, и добави, че коментарът на Скорсезе „е като да кажеш, че Бъгс Бъни не е забавен“.

Филмите са си филми. Знаете ли, не всеки харесва и неговите филми – коментира Джаксън. – Искам да кажа, че се е случвало на някои от нас, но не на всеки. Има много италиано-американци, които смятат, че Скорсезе не трябва да прави такива филми за тях. Всеки си има мнение, така че всичко е наред. То няма да спре хората да правят филми.

Към мнението на Джаксън се присъедини и Джеймс Гън, режисьор на „Пазителите на галактиката“. В Туитър той написа, че е „натъжен“ от коментарите на Скорсезе.

Мартин Скорсезе е един от петте мои най-любими живи режисьори – казва Гън, който в момента работи по третия филм от поредицата за „Пазителите“. – Бях бесен, когато хората разпънаха на кръст „Последното изкушение на Христос“, без да са го гледали. Сега съм натъжен, че той съди филмите ми по същия начин.“

Карън Гилън, актрисата в образа на Небюла от „Пазителите“ и „Отмъстителите“, защити филмите на Гън, коментирайки, че те представят много точно характера на Гън и затова са „много кинаджийски“.

Джос Уидън, режисьор на първия „Отмъстителите“, избра цитат на Хълк, за да се противопостави на критиката на Скорсезе:

Ценя Марти и виждам логиката му, но… Е, има причина „винаги да съм ядосан“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90