VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

„Отмъстители“ в отбрана срещу Скорсезе, заявил, че „Марвел“ не правят кино

Самюъл Джаксън: Не всеки харесва и филмите на Скорсезе

Самюъл Джаксън (вляво) изтъкна, че мнозина италиано-американци не харесват начина, по който Мартин Скорсезе ги изобразява във филмите си. Снимки: ЕПА/БГНЕС - „Отмъстители“ в отбрана срещу Скорсезе, заявил, че „Марвел“ не правят кино

Самюъл Джаксън (вляво) изтъкна, че мнозина италиано-американци не харесват начина, по който Мартин Скорсезе ги изобразява във филмите си. Снимки: ЕПА/БГНЕС

Самюъл Джаксън, Джеймс Гън и други „отмъстители“ от вселената на „Марвел“ се хвърлиха да защитават студиото от критиките на Скорсезе, който в интервю пред сп. „Емпайър“ заяви, че това не е кино.

Опитах да ги гледам, знаете ли? – отвръща Скорсезе на въпрос дали харесва филмите на „Марвел“. – Но това не е кино. Честно казано, нещото, до което най-много се приближават, колкото и добре да са направени и колкото и добре да играят актьорите при дадените обстоятелства, е тематични паркове. Това не е киното на хора, които се опитват да предадат емоция или психологическо преживяване на друго човешко същество.

В отговор на режисьора Самюъл Джаксън заяви пред „Варайъти“, че „не всеки харесва и филмите на Скорсезе“. Актьорът, който в 10 филма на „Марвел“ се появява в ролята на Ник Фюри, директор на ЩИТ, бе на дългоочакваното и бляскаво откриване на филмовото студио на Тайлър Пери в Атланта, Джорджия, и добави, че коментарът на Скорсезе „е като да кажеш, че Бъгс Бъни не е забавен“.

Филмите са си филми. Знаете ли, не всеки харесва и неговите филми – коментира Джаксън. – Искам да кажа, че се е случвало на някои от нас, но не на всеки. Има много италиано-американци, които смятат, че Скорсезе не трябва да прави такива филми за тях. Всеки си има мнение, така че всичко е наред. То няма да спре хората да правят филми.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Към мнението на Джаксън се присъедини и Джеймс Гън, режисьор на „Пазителите на галактиката“. В Туитър той написа, че е „натъжен“ от коментарите на Скорсезе.

Мартин Скорсезе е един от петте мои най-любими живи режисьори – казва Гън, който в момента работи по третия филм от поредицата за „Пазителите“. – Бях бесен, когато хората разпънаха на кръст „Последното изкушение на Христос“, без да са го гледали. Сега съм натъжен, че той съди филмите ми по същия начин.“

Карън Гилън, актрисата в образа на Небюла от „Пазителите“ и „Отмъстителите“, защити филмите на Гън, коментирайки, че те представят много точно характера на Гън и затова са „много кинаджийски“.

Джос Уидън, режисьор на първия „Отмъстителите“, избра цитат на Хълк, за да се противопостави на критиката на Скорсезе:

Ценя Марти и виждам логиката му, но… Е, има причина „винаги да съм ядосан“.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg