Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Отмениха „Евровизия 2020“

Все още не са ясни регламентът и мястото на провеждане на конкурса през 2021 г.

Виктория Георгиева няма да получи шанса да представи българската песен в Ротердам през 2020 г. Снимка: Стопкадър от видеото към песента „Tears getting sober“ - Отмениха „Евровизия 2020“

Виктория Георгиева няма да получи шанса да представи българската песен в Ротердам през 2020 г. Снимка: Стопкадър от видеото към песента „Tears getting sober“

Тазгодишното издание на „Евровизия“ в Ротердам няма да се състои, обявиха организаторите на песенния конкурс на официалния си сайт.

През последните няколко седмици проучихме много алтернативни варианти, за да позволим „Евровизия“ да се състои. Въпреки това, несигурността, създадена от разпространението на COVID-19 в цяла Европа и ограниченията, наложени от правителствата на участващите радио- и телевизионни оператори, доведоха до трудното решение на Европейския съюз за радиоразпръскване (EBU) да не организира събитието на живо, както е планирано”, се казва в съобщението.

Всички ангажирани организации и институции, както и кметството на Ротердам, ще обсъдят въпроса с домакинството на „Евровизия“ през 2021 г.

Събитието е изцяло отменено, а не отложено, защото сегашната ситуация в цяла Европа вероятно ще остане несигурна през следващите месеци и на този етап организаторите не могат да гарантират, че ще бъдат в състояние да организират събитие от такъв мащаб по-късно тази година. Провеждането му по-късно през годината освен това ще намали времето, през което спечелилата държава ще трябва да се подготви за състезанието следващата година.

Все още не е сигурно, че избраните тази година изпълнители от отделните държави ще имат право да представят песните си през 2021 година, допълват от „Евровизия“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах