VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Отменят гласуването за „Мъж на годината”

Ген. Мутафчийски и доц. Мангъров отказаха номинациите си

Ген. Венцислав Мутафчийски е поискал да бъде свалена номинацията му. Снимка: Министерски съвет - Отменят гласуването за „Мъж на годината”

Ген. Венцислав Мутафчийски е поискал да бъде свалена номинацията му. Снимка: Министерски съвет

„Дарик радио” изтегля ген. Венцислав Мутафчийски от номинациите за „Мъж на годината”, съобщиха от медията. Гласуването онлайн е преустановено, „Мъж на годината 2020” ще бъде избран от жури, наречено „Академия Мъж на годината“, в което са включени 19 журналисти от радиото. Номинациите бяха за мореплавателите Стефан и Максим Иванови, доц. Атанас Мангъров и ген. Венцислав Мутафчийски.

Вижте още: МЕРКИ, КОНТРАМЕРКИ ИЛИ СВОБОДА В ГЛАСУВАНЕТО ЗА „МЪЖ НА ГОДИНАТА“

Днес по време на брифинга на Националния оперативен щаб ген. Мутафчийски заяви, че е отказал номинацията си. В писмото му до медията се казва:

„Всяка една номинация или награда е израз на висока оценка за проявен професионализъм в дадена област. В сферата на здравеопазването признанието никога не е индивидуално, защото нашата дейност е съвкупност от усилията на голям и сплотен екип”.

Съгласно регламента на конкурса, желанието му трябва да бъде уважено, подчертават организаторите.

По-късно и доц. Мангъров отказа номинацията с думите:

„Това да не е порно, че ще си мерим мъжествеността“.

Досега в конкурса за „Мъж на годината” има два случая на отказ от номинация – от участие в надпреварата са се отказвали главният прокурор Борис Велчев и треньорът на „Левски“ Станимир Стоилов.

„Дарик радио” е официален организатор на конкурса „Мъж на годината“ от 2008 година. Конкурсът съществува в много страни по света, а в България – от 1990 година, организиран в началото от списание „Клуб М“. По световна традиция в номинирането на „Мъж на годината“ участват екипите на медиите организатори, общественици и интелектуалци. След това публиката има решаващ глас за избор между тримата номинирани за „Мъж на годината“.

Удостоени с титлата „Мъж на годината“ и съпътстващата я сабя, символ на чест и достойнство, са били Филип Димитров, Иван Костов, Желю Желев, Петър Стоянов, Стефан Софиянски, Бойко Борисов, Емил Костадинов, Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Веселин Топалов, Пламен Константинов и други.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90