Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Отнеха на Филип Киркоров званието „Народен артист на Украйна”

Певецът вече е недостоен за тази почест заради подкрепата си за Путин през годините

Филип Киркоров  на конкурса „Евровизия“ през 2021 г. в Ротердам, Нидерландия. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Отнеха на Филип Киркоров званието „Народен артист на Украйна”

Филип Киркоров на конкурса „Евровизия“ през 2021 г. в Ротердам, Нидерландия. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Почетните звания „народен и заслужил артист на Украйна“ бяха отнети от няколко руски и украински артисти, съобщи пред медиите зам.-председателката на президентската партия в Украйна „Слуга на народа“ Евгения Кравчук. Без звания ще бъдат Филип Киркоров, Николай Басков, Игор Крутой, Светлана Лобода и др.

Близките връзки между Филип Киркоров и Владимир Путин са една от обсъжданите теми в Русия през последните години, особено на фона на факта, че Киркоров дори развали отношенията си с бившата си съпруга Алла Пугачова заради това. Певецът с български произход е заслужил деец на изкуствата на „автономна република Крим“ от 2000 г. и Народен артист на Чеченската република от 2006 г. През 2008-а става народен артист на Русия, по-късно през същата година – на Украйна, а през 2021 г. получи лично от Путин орден „за големия принос в развитието на отечественото естрадно изкуство“.

От началото на войната на Русия срещу Украйна Киркоров не е изразил позиция за събитията.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Следизборно

ДС