Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Отново може на концерт, но само седнал

Новите разпоредби на здравното министерство разрешават малко повече свобода в културата, но запазват капацитета от 30%

Градинката пред Народния театър. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi 10T Pro, предоставен от Vivacom - Отново може на концерт, но само седнал

Градинката пред Народния театър. Снимка: Площад Славейков/Xiaomi Mi 10T Pro, предоставен от Vivacom

Отново ще има концерти, но само със седящи места, гласи новата заповед на Министерството на здравеопазването от днес, 8 април. От 12 април се разрешават посещенията на концерти, фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство.

Условията са да се използва не повече от 30% от капацитета на залите, да се спазва физическа дистанция от най-малко 1,5 м., да се носят защитни маски за лице по време на събитието и да се използват само седящи места за концерти, фестивали, театри, циркови представления и други сценични прояви.

От 12 април се допускат посещенията в заведенията за хранене и развлечения при използване на не повече от 50% от капацитета им, с ограничено работно време между 6 и 23 ч.

От 16 април отпадат и ограниченията за работа на обектите, разположени в търговските центрове.

Нощните заведения с жива музика ще заработят отново от 29 април при използване на не повече от 50% от капацитета им.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg