Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Отпадна делото за обложката с голото бебе на „Нирвана“

Спенсър Елдън поиска обезщетение от групата, защото бил сексуално и маркетингово експлоатиран

Спенсър Елдън многократно е пресъздавал обложката на „Нирвана“ срещу заплащане, твърди защитата. - Отпадна делото за обложката с голото бебе на „Нирвана“

Спенсър Елдън многократно е пресъздавал обложката на „Нирвана“ срещу заплащане, твърди защитата.

Калифорнийски съд отхвърли жалбата на Спенсър Елдън, който твърди, че като бебе бил експлоатиран сексуално и с маркетингова цел за снимката на обложката на албум на „Нирвана“. Спенсър Елдън, който днес е на 30 години, заведе иск миналата година по обвинения, че корицата на „Nevermind“ – голо бебе в басейн, му е нанесла „изключителни и трайни емоционални щети“.

Не така смятат магистратите в Калифорния и не са дали ход на делото срещу „Нирвана“. Обвиненията на Елдън „не са сериозни“, казват адвокатите на групата и изтъкват, че ако обвинението в блудство бъде прието за вярно, то всеки, който притежава копие от албума, трябва да подлежи на съд за детска порнография. Освен това от доскорошното поведение на ищеца става ясно, че той не се противи на етикета „бебето на „Нирвана“.

„Той многократно е пресъздавал същата снимка срещу заплащане, заглавието на албума е татуирано на гърдите му, появявал се в токшоу и сам се е пародирал с гащеризон в телесен цвят, продавал е онлайн подписани от него копия на албума и е използвал това, за да впечатлява жени“, казва защитата в изявление.

Елдън търсеше обезщетение от членовете на „Нирвана“ Дейв Грол и Крист Новоселич, от съпругата на Кърт Кобейн Кортни Лав и от Кър Уедъл, фотографа на снимката за обложката. Дори и на обвиненията му да бе даден ход в съда, става дума за случай, чиято давност е изтекла съгласно американските закони, отбелязват адвокатите на „Нирвана“.

Съдебният процес може все пак да бъде подновен, ако екипът на Елдън нанесе нужните поправки по обвиненията си и документацията, уточняват от калифорнийския съд. Крайният срок е 13 януари.

Вижте още: МЪЖЪТ, ЗАСНЕТ КАТО БЕБЕ ЗА АЛБУМА НА „НИРВАНА“, С НОВИ ОБВИНЕНИЯ КЪМ ГРУПАТА

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах