Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Отрядите на Путин”: BMW да премести бизнеса си в Русия, прекрaсни коли!

Но трябвa дa се кaзвaт КMW - „Краснодарише моторише веркен”, предлaгaт фенките на Путин

Дамите на Путин обещават на Оливер Ципсе и финансова подкрепа от страна на руския президент. Снимка: Скрийншот - „Отрядите на Путин”: BMW да премести бизнеса си в Русия, прекрaсни коли!

Дамите на Путин обещават на Оливер Ципсе и финансова подкрепа от страна на руския президент. Снимка: Скрийншот

Ентусиазираните пенсионери от „Отрядите на Путин“ поканиха шефа на BMW Оливер Ципсе да премести бизнеса си в Русия. В едно от последните си видеообръщения верните на Путин възрастни дами се обръщат директно към Ципсе, разтревожени от слуховете, че ще закрива бизнеса си заради липса на електроенергия*. 

Скъпи Оливер! – започва речта си водещата пенсионерка. – Чухме, че твоят бизнес се закрива. Прекрасни коли, думи нямам, изумително качество, но тъй като нямате електроенергия (то всъщност вече нищо нямате в Германия, в Бавария) елате при нас, в Краснодар, тук имаме крайградско землище, наречено „Ленин“, имаме климат, природа, хора, специалисти, просто ще се възхитите и ще развиете своя бизнес.“

Друга от отрядничките обещава, че енергията в Краснодар ще стигне за „целия огромен завод“.

Все пак „Отрядите на Путин“ имат едно важно условие – оттук нататък BMW трябва да се нарича КMW – „Краснодарише моторише веркен“.

Поклонничките на Путин обещават и финансова подкрепа от страна на руския президент.

„Каним ви с удоволствие, идвайте, нашият любим президент дава финансова подкрепа на предприемачите и ако ви изникне такава ситуация, ще получите и вие.“

Те вече са се приготвили за празник:

Не знаем дали Путин ще дойде, но ние ще дойдем на откриването на завода ви“.

Оливер Ципсе може да разчита на чудеса, обещават отрядничките.

Ще ви се отвори огромен пазар не само в Русия, но и в близките държави“, категорични са те.

Фенките на Путин обаче настояват Ципсе да не води работна сила от Германия, такава ще му бъде осигурена в Краснодар.

За пазара не се тревожете – ние имаме много приятели и всички ще поискат да купят вашите коли. И близките ни съседи, и далечните държави, и дори Куба – всичко е във вашите ръце“, заключава на финала отрядът.


* Оливер Ципсе не възнамерява да закрива BMW. Наскоро заводът в Бавария започна да произвежда нова серия автомобили с водородно захранване – бел. ред.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg