Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Отстрелян ли е и Джерико, братът на лъва Сесил?

Убиецът на най-популярния хищник в Африка вероятно ще бъде екстрадиран от САЩ в Зимбабве, за да бъде съден за бракониерство

Официално съобщение за смъртта на Джерико направи председателят на охраната на природните паркове в Зимбабве. - Отстрелян ли е и Джерико, братът на лъва Сесил?

Официално съобщение за смъртта на Джерико направи председателят на охраната на природните паркове в Зимбабве.

Джерико, брат на лъва Сесил, може би е бил убит преди часове от бракониери в националния парк на Замбабве – експерт следотърсач обаче твърди, че животното е живо. Съществуват твърдения, че Джерико е защитавал лъвчетата на брат си Сесил, който беше прострелян с лък и стрела в началото на месец юли и 40 часа по-късно довършен с пистолет от американския зъболекар Уолтър Палмър.

Съобщението за смъртта на още един лъв в Зимбабве направи в петък Джони Родригес, председател на охраната на природните паркове в африканската страна:

„С дълбока скръб и съжаление съобщаваме, че Джерико е бил смъртоносно прострелян в 16 ч. Нямаме повече информация, но ще оповестим всички детайли, когато научим повече.“

Същата вечер биологът-специалист по лъвовете Брент Стапелкамп, който се е движел по следите на Сесил, съобщи, че нашийникът с GPS на Джерико изпраща нормални сигнали, според което може да се приеме, че звярът е жив и се движи в обичайния си район.

Ако Джерико е убит, това означава, че лъвчетата на Сесил нямат защитник от други мъжки лъвове и най-вероятно ще бъдат убити от съперник, който ще направи опит да утвърди доминацията си над стадото, посочват специалисти пред редица чужди медии.

Природозащитници и любители на животни от цял свят реагираха с гняв на гибелта на Сесил – най-прочутият лъв в Африка, който носеше огромни приходи на африканската държава заради туристите, които искаха да го снимат. Стотици хиляди хора подписаха петиции зъболекарят да бъде изпратен обратно в Зимбабве, за да бъде съден.

Лъвът Сесил бе убит от американския зъболекар Уолтър Палмър, след като бе примамен чрез стръв да напусне границите на националния перк в Зимбабве и след това прострелян от зъболекаря.

Лъвът Сесил бе убит от д-р Уолтър Палмър, след като бе примамен чрез стръв да напусне границите на националния парк в Зимбабве и след това прострелян от зъболекаря.

Вчера зимбабвийското правителство съобщи, че е започнало официална процедура за екстрадиране на д-р Палмър от Минесота. Министърът на околната среда, водите и климата Оппа Мчингури заяви:

„За съжаление беше твърде късно да заловим чуждестранния бракониер, който се беше укрил в родината си. Обърнахме се към отговорните власти за екстрадицията му обратно в Зимбабве, така че да поеме отговорността си.

Близо половин милион души изискват екстрадицията му и ние се нуждаем от подкрепата им. Искаме д-р Уолтър Палмър да бъде съден в Зимбабве, защото наруши нашите закони.“

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg