POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Оттеглиха наградата „Златна малинка“ за Брус Уилис след диагнозата му

Тази година антинаградите бяха посветили цяла категория на актьора

Брус Уилис бе номиниран за най-лошо изпълнение в осем филма през 2021 г., но след обявената му диагноза „малинката“ му се отменя. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Оттеглиха наградата „Златна малинка“ за Брус Уилис след диагнозата му

Брус Уилис бе номиниран за най-лошо изпълнение в осем филма през 2021 г., но след обявената му диагноза „малинката“ му се отменя. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Организаторите на наградите „Златна малинка“ – антипод на оскарите, оттеглиха награда, присъдена на Брус Уилис за „най-лошо изпълнение“ за 2021 г., след като стана ясно, че актьорът слага край на кариерата си по здравословни причини, съобщава „Ентъртейнмънт Уийкли“. Уилис е бил диагностициран с афазия, съобщиха от семейството му по-рано през седмицата, болестта влошава нормалния му говор и конгнитивните му умения.

Тази година Брус Уилис не просто бе номиниран за „Златна малинка“, но и имаше отделна категория, посветена на осемте му най-нови филми. Традиционно „малинките“ се връчват в нощта преди церемонията „Оскар“.

„След много размисли, „Златна малинка“ взе решението да оттегли наградата, присъдена на Брус Уилис в контекста на неговата наскоро обявена диагноза – казват в изявление организаторите на антиотличието Джон Дж. Б. Уилсън и Мо Мърфи. – Ако здравословното състояние на някои хора влияе върху участието им на екран, смятаме, че не е подходящо те да получават „Малинка“.

Вижте още: БРУС УИЛИС СЕ ОТТЕГЛЯ ОТ АКТЬОРСТВОТО

Милост получи и Шели Дювал, макар и след 42 години. Актрисата бе номинирана за ролята си в „Сиянието“ на Стенли Кубрик, но номинацията ѝ бе оттеглена заради ужасяващите условия на снимачната площадка и тормоза от Кубрик, описани в миналогодишно интервю за „Холивуд Рипортър“.

Пред изданието Дювал си припомня травмиращата работа по „Сиянието“:

„Кубрик не приема нещо, ако няма поне 35 дубъла – разказва тя. – 35 дубъла, в които бягаш и плачеш, носейки на ръце малко момче, човек се изморява. И от първата репетиция се очакваше да направим цялата сцена. След известно времето тялото ти започва да се възпротивява, казва ти „стига си ми причинявала това, не искам да плача всеки ден“. Някои дни само мисълта за това бе достатъчна, за да ме разплаче. Събуждах се в понеделник сутринта с мисълта, че трябва да плача цял ден по сценарий и това бе достатъчно да ме разчувства.“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС