VivaPay

Отварят кината, но не и театрите и концертните зали

Разрешават се също посещенията в галерии, музеи и библиотеки

Народният театър може да провежда спектакли само на открито. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Отварят кината, но не и театрите и концертните зали

Народният театър може да провежда спектакли само на открито. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Посещения в музеи, галерии и киносалони на открито и закрито, както и на библиотеки, е разрешено със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, издадена днес, 11 май.

При музеите, галериите и библиотеките няма ограничения в броя на посетителите. Институциите ще работят, след като бъдат предприети противоепидемични мерки и при спазване на необходимата социална дистанция.

Отварят и кината, но те ще работят при 30% запълняемост на залите. Условието тук също е спазването на социална дистанция и въведените противоепидемични мерки.

Театралните и концертни зали нямат разрешение да отворят. Допустимо е обаче провеждането на спектакли и концерти на открити пространства, като изискването е публиката да заема 30% от максималния капацитет.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Културните институции у нас са затворени от 8 март.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg