Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Отварят кината, но не и театрите и концертните зали

Разрешават се също посещенията в галерии, музеи и библиотеки

Народният театър може да провежда спектакли само на открито. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Отварят кината, но не и театрите и концертните зали

Народният театър може да провежда спектакли само на открито. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Посещения в музеи, галерии и киносалони на открито и закрито, както и на библиотеки, е разрешено със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, издадена днес, 11 май.

При музеите, галериите и библиотеките няма ограничения в броя на посетителите. Институциите ще работят, след като бъдат предприети противоепидемични мерки и при спазване на необходимата социална дистанция.

Отварят и кината, но те ще работят при 30% запълняемост на залите. Условието тук също е спазването на социална дистанция и въведените противоепидемични мерки.

Театралните и концертни зали нямат разрешение да отворят. Допустимо е обаче провеждането на спектакли и концерти на открити пространства, като изискването е публиката да заема 30% от максималния капацитет.

Културните институции у нас са затворени от 8 март.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах