Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Отварят театрите и концертните зали

Разрешават публика до 50% от капацитета на сцените на открито и до 30% на закрито

Културните събития бяха спрени първи, дори преди въвеждане на извънредното положение. Облекченията ще върнат живеца на българската култура. Снимка: Площад Славейков - Отварят театрите и концертните зали

Културните събития бяха спрени първи, дори преди въвеждане на извънредното положение. Облекченията ще върнат живеца на българската култура. Снимка: Площад Славейков

Театрите, концертните и танцовите зали на закрито вече имат разрешение да отворят. За това се договориха днес на среща представители на Съюза на артистите в България и танцовите съюзи с министрите на здравеопазването и културата. По-късно излезе и заповедта на министър Кирил Ананиев.

Считано от 26 май се разрешават културно-развлекателни събития – театрални спектакли, концерти, опера, прояви от танцовото, творческото и музикално изкуство. Капацитетът на сцените на открито може да бъде до 50%, а на закрито – до 30%. Същото се отнася за читалищата. Ограниченията за танцовите клубове предвиждат да се допускат не повече от 20 души в едно помещение, като за 1 човек се гарантират 4 кв. м свободно пространство.

Срещата бе инициирана по настояване на танцовите клубове, които на 24 май излязоха на протест пред Министерския съвет с искане за облекчаване на мерките.

Затворени остават дискотеките, пиано-баровете и нощните клубове.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах