Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Отварят увеселителен парк „Хари Потър“

Паркът, посветен на Хари Потър, ще е като Дисниленд. - Отварят увеселителен парк „Хари Потър“

Паркът, посветен на Хари Потър, ще е като Дисниленд.

Увеселителен парк, вдъхновен от света на Хари Потър, отваря врати на 8 юли във Флорида. Diagon Alley at the Wizarding World of Harry Potter (Диагон-али в магьосническия свят на Хари Потър) ще предлага на феновете на филмовата и книжна поредица различни забавления и съоръжения.

Макар все още да се пази в тайна какво точно е заимствано от света на Хари Потър и приятели, някои от предоставените снимки за медиите показват голяма прилика с някои от запомнящите се сцени от филмите за малкия магьосник. Със сигурност място в парка намират банката Гринготс и огнедишащия дракон Айрънбели. Посетителите на парка ще може да влизат в банката, да се разхождат из мраморното лоби и да видят как се трудят гоблините.

По многобройните коридори и галерии в подземието хлапетата ще срещнат Хари, Рон и Хармаяни, докато се опитват да избягат от гнева на злодеите Волдемор и Белатрикс. Гневът им ще е почти истински заради 3D ефектите.

Създателите на парка споделят, че Джей Кей Роулинг – авторката на Хари Потър, лично е одобрила всички детайли, свързани с дизайна на съоръженията.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС