VivaPay

Отварят за разходки „Врана“ и парка на Военната академия

Разрешават се посещенията още в археологически парк „Западната порта“ и в градинката при мавзолея на Батенберг

В парка „Врана“ е забранено събирането на деца и възрастни от различни семейства, сядането на пейки и на тревата, организирането на пикник и употребата на алкохол. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Отварят за разходки „Врана“ и парка на Военната академия

В парка „Врана“ е забранено събирането на деца и възрастни от различни семейства, сядането на пейки и на тревата, организирането на пикник и употребата на алкохол. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Ден след заповедта на здравния министър Кирил Ананиев, разрешаваща работата на музеи и исторически обекти на открито, от Столичната община съобщават за отварянето на два големи парка за посещения от 9 май – парка „Врана“ и парка на Военната академия.

Вижте още: РАЗРЕШАВАТ ПОСЕЩЕНИЕТО НА МУЗЕИ НА ОТКРИТО

„Врана“, затворен за посетители от 20 март, ще работи в събота и неделя между 10 и 16 ч. Автобус № 505, който превозваше пътниците от „Орлов мост“, все още няма разрешение да извършва курсове до парка и обратно – така че остава вариантът за посещение с автомобил. Както във „Врана“, така и в парка на Военната академия не се допускат домашни любимци и колоездене.

От 9 май ще бъдат отворени също археологическият парк „Западната порта“ и градината при мавзолея на Александър Батенберг.

Америка за България

От Столичната община напомнят, че продължава да е в сила изискването за социална дистанция, и молят посетителите да се движат на разстояние от поне 2,5 метра помежду си и да носят предпазни средства при контакт с други хора или със служителите на парка. Забранено е събирането на деца и възрастни от различни семейства, сядането на пейки и на тревата, организирането на пикник и употребата на алкохол на територията на парковете.

Повече препоръки за посещението на „Врана“ може да откриете на официалната им страница.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg