Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Отварят за разходки „Врана“ и парка на Военната академия

Разрешават се посещенията още в археологически парк „Западната порта“ и в градинката при мавзолея на Батенберг

В парка „Врана“ е забранено събирането на деца и възрастни от различни семейства, сядането на пейки и на тревата, организирането на пикник и употребата на алкохол. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Отварят за разходки „Врана“ и парка на Военната академия

В парка „Врана“ е забранено събирането на деца и възрастни от различни семейства, сядането на пейки и на тревата, организирането на пикник и употребата на алкохол. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Ден след заповедта на здравния министър Кирил Ананиев, разрешаваща работата на музеи и исторически обекти на открито, от Столичната община съобщават за отварянето на два големи парка за посещения от 9 май – парка „Врана“ и парка на Военната академия.

Вижте още: РАЗРЕШАВАТ ПОСЕЩЕНИЕТО НА МУЗЕИ НА ОТКРИТО

„Врана“, затворен за посетители от 20 март, ще работи в събота и неделя между 10 и 16 ч. Автобус № 505, който превозваше пътниците от „Орлов мост“, все още няма разрешение да извършва курсове до парка и обратно – така че остава вариантът за посещение с автомобил. Както във „Врана“, така и в парка на Военната академия не се допускат домашни любимци и колоездене.

От 9 май ще бъдат отворени също археологическият парк „Западната порта“ и градината при мавзолея на Александър Батенберг.

От Столичната община напомнят, че продължава да е в сила изискването за социална дистанция, и молят посетителите да се движат на разстояние от поне 2,5 метра помежду си и да носят предпазни средства при контакт с други хора или със служителите на парка. Забранено е събирането на деца и възрастни от различни семейства, сядането на пейки и на тревата, организирането на пикник и употребата на алкохол на територията на парковете.

Повече препоръки за посещението на „Врана“ може да откриете на официалната им страница.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg