Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Отворено писмо до Нова: Отказвам се от вас, бойкотирам посредствеността

Вашите звезди са смъкнатите гащи, псувните и алхохолът. Но моите не са

Тодор Славков спечели ВИП Брадър на Нова телевизия. - Отворено писмо до Нова: Отказвам се от вас, бойкотирам посредствеността

Тодор Славков спечели ВИП Брадър на Нова телевизия.

Здравей, Нова телевизия!

Допреди време (като се замисля – преди доста време), ти беше любимата ми телевизия. Не съм от маниакалните телевизионни фенове, но харесвах някои предавания.

С течение на времето, някак неусетно, тези предавания започнаха да изчезват. Сериозната публицистка се оказа с намалено ефирно време, избутана в полунощ или съвсем изтритана от програмата. И ефирът бе неусетно овладян от врачки, гледачки, астролози, нумеролози, енергийни лечители, боб и леща. Гостите на телевизията някак неусетно се редуцираха до Кристина Патрашкова, Маги Желязкова, черната Златка, Георги Кадиев, Румен Гечев, Кристина Патрашкова, Маги Желязкова, черната Златка… Мислех, че баенето на вода на Светослава Рудолф е най-ниската точка, но тогава – о, чудо! – дойде любимата звезда на България. Нова телевизия връчи публично ключ за автомобил на пиян човек със свалени гащи.

Езотериката е имала своето място в ранните етапи от развитието на човечеството – хората по емпиричен път са откривали зависимости, които не са можели да обяснят. Успоредно с това човешкият ум напредвал в разкриването на тайните на природата и науката все повече измествала езотериката. И докато обществото върви напред, към разбирането на света и овладяването му, ти, Нова телевизия, ни връщаш към боба.

Докато ние мятаме боб, Нова, светът създаде органичен сърдечен имплант ин витро, бионно око, научи се да спира епилептичните припадъци, създаде ваксина за Ебола (все новини от моята област, които не съм научила от Нова телевизия).

Светът се развива, Нова, и затова пред нас, любимите ви зрители, идва въпросът: искам да вървя към бъдещето или искам да се върна в средните векове?

Аз избирам бъдещето.

Затова оттук нататък няма да гледам посредствени журналисти в посредствени предавания на посредствени теми. Бойкотирам информационната дезинформация (вие все още ли вярвате, че НЛО свали пътническия самолет над Украйна?).

Бойкотирам моделите ви за красота и подражание – силиконовите златки и плеймейтки. Бойкотирам сексизма в лицето на Сашо Диков (явно и той все още живее в миналия век, щом смята, че красивата жена има място само на модния подиум).

Бойкотирам смъкнатите гащи, псувните и наливането с алкохол – това са вашите звезди, Нова, не моите.

Бойкотирам боба, лещата и зеления фасул като средства за прогноза на утрешния ден.

С една дума, отказвам се от теб, Нова телевизия.

И на изпроводяк ще пропусна лицемерното пожелание за успех, защото твоят успех, Нова телевизия, ще означава пълна деградация на българското общество.

 

Източник: Между редовете.com

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg