СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Овации за Де Ниро след псувня по адрес на Тръмп (видео)

Аплодираха го дълго, шумно и на крака

Робърт де Ниро по време на изказването му на наградите „Тони“ в Ню Йорк. Снимка: Стопкадър - Овации за Де Ниро след псувня по адрес на Тръмп (видео)

Робърт де Ниро по време на изказването му на наградите „Тони“ в Ню Йорк. Снимка: Стопкадър

Робърт де Ниро бе аплодиран дълго, шумно и на крака от публиката на церемонията по раздаването на театралните награди „Тони“ в неделя вечерта в „Рейдио сити мюзикхол“ в Ню Йорк. Актьорът излезе на сцената, за да обяви появата на Брус Спрингстийн, но се възползва от възможността, за да коментира отново американския президент Доналд Тръмп.

„Ще кажа само едно нещо: майната му на Тръмп. Вече не е „долу Тръмп“, а „майната му на Тръмп“, каза Де Ниро, цитиран от „Билборд“.

В много от телевизиите речта му започна с пауза – нецензурният пасаж беше умислено пропуснат заради десетсекундно забавяне в излъчването на живо. Това обаче не спря вълната от коментари (повечето в подкрепа на Де Ниро), а голямата част от публиката в залата скочи на крака и заръкопляска.

Това не е първият път, в който актьорът прави изказвания по адрес на държавния глава на САЩ. Само преди седмица, на церемония по награждаването на гимназисти с „American Writer Award“, Де Ниро заяви:

„Страната ни се ръководи от президент, който вярва в това, че може да си измисля собствена истина. И ние имаме дума за това: простотии“.

А преди две години, когато Доналд Тръмп встъпи в длъжност, квалификациите за него от актьора се изливаха през месец: „никаквец“, „прасе“, „куче“, „пълен идиот и глупак“…

Отговорът на Доналд Тръмп

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg