Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Паата Бурчуладзе заболя, но с билета може да чуете Анджела Георгиу

Концертът на прочутия грузински бас се отлага за 2019-а

На 21 септември Софийската филхармония все пак ще има концерт - ще бъдат изпълнени две произведения на Рахманинов със солист македонския пианист Дино Имери. Снимка: Софийска филхармония - Паата Бурчуладзе заболя, но с билета може да чуете Анджела Георгиу

На 21 септември Софийската филхармония все пак ще има концерт - ще бъдат изпълнени две произведения на Рахманинов със солист македонския пианист Дино Имери. Снимка: Софийска филхармония

Две от най-обичаните произведения на Сергей Рахманинов ще прозвучат на 21 септември в зала „България“ – Концерт за пиано № 2 и Симфония № 2. Първият концерт от цикъла „Руски приказки“ в 90-ия юбилеен сезон на Софийската филхармония ще бъде дирижиран от Найден Тодоров.

На тази дата столичните ценители трябваше да слушат прочутия грузински бас Паата Бурчуладзе, но заболяване на певеца наложи гастролът му у нас да бъде отложен. Бурчуладзе изпитва топли чувства към българската публика, пред която е излизал два пъти през годините – и изказва искреното си съжаление, че няма да успее да се срещне с нея през септември. Грузинецът обещава, че ще пее със Софийската филхармония през 2019 г. Датата ще бъде уточнена допълнително.

Концертът за пиано № 2 ще бъде с участието на македонския пианист Дино Имери, вече познат на българските меломани. Той ще изпълни произведението, написано от Рахманинов, когато е в период на депресия след провала на премиерата на неговата Първа симфония. Творбата е посветена на доктор Николай Владимирович Дал, който успява да върне желанието на композитора да твори.

Билетите важат без презаверка. Но за онези зрители, които желаят да слушат опера, от Софийска филхармония ще направят жест – билетите, които имат за Бурчуладзе, ще може да се презаверят за концерта на голямата оперна дива Анджела Георгиу на 25 февруари в зала 1 на НДК. Подробности как може да стане това – на касата на зала „България“.

Вижте още: АНДЖЕЛА ГЕОРГИУ ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ

Останалите, които желаят да върнат билетите си за Бурчуладзе, могат да го направят от понеделник, 3 септември, на касата на зала „България“ и в партньорските мрежи.

Изпълнение на соната „Apassionata“ от Бетовен на Дино Имери:

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg