VivaPay

Пада и „София филм фест“

Но винаги гледайте от хубавата страна на нещата, призовават организаторите (видео)

Организаторите на „София филм фест“ поздравяват своята публика с песента „Always Look On The Bright Side Of Life“ от „Животът на Брайън“ на „Монти Пайтън“. - Пада и „София филм фест“

Организаторите на „София филм фест“ поздравяват своята публика с песента „Always Look On The Bright Side Of Life“ от „Животът на Брайън“ на „Монти Пайтън“.

„София филм фест“, едно от най-чаканите събития в столичния културен живот, се отлага заради опасността от зараза с коронавирус, съобщиха организаторите му „Арт Фест“.

24-ото издание на фестивала трябваше да започне този месец, но рискът от COVID-19 налага да бъде отложен „за период, в който културните и спортните събития в затворени помещения ще могат да се осъществят“, се казва в официално съобщение до медиите. И още:

„Екипът на „Арт Фест“, основен организатор на международния филмов фестивал „София Филм Фест“ и международния копродукционен пазар „София Мийтингс“, ясно осъзнава глобалната заплаха, която вирусът COVID-19 представлява за здравето и живота на хората и се съобразява с официалните решения, взети от Министерски съвет, Министерство на здравеопазването (заповед № РД-01-117/8.03.2020 г.), Министерство на културата, ИА „Национален филмов център“ (писмо № 01-82/ 9.03.2020) и Столична община“.

От „Арт фест“ уверяват публиката, че я чака изключителен фестивал, който ще се проведе „когато му дойде времето“. В очакване на този момент, организаторите поздравяват киноманите „с усмивка с песента „Always Look on the Bright Side of Life“ от филма на великия приятел на нашия фестивал и България Тери Джоунс – „Животът на Брайън“:

Америка за България

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Дребни работи