Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Пада и „София филм фест“

Но винаги гледайте от хубавата страна на нещата, призовават организаторите (видео)

Организаторите на „София филм фест“ поздравяват своята публика с песента „Always Look On The Bright Side Of Life“ от „Животът на Брайън“ на „Монти Пайтън“. - Пада и „София филм фест“

Организаторите на „София филм фест“ поздравяват своята публика с песента „Always Look On The Bright Side Of Life“ от „Животът на Брайън“ на „Монти Пайтън“.

„София филм фест“, едно от най-чаканите събития в столичния културен живот, се отлага заради опасността от зараза с коронавирус, съобщиха организаторите му „Арт Фест“.

24-ото издание на фестивала трябваше да започне този месец, но рискът от COVID-19 налага да бъде отложен „за период, в който културните и спортните събития в затворени помещения ще могат да се осъществят“, се казва в официално съобщение до медиите. И още:

„Екипът на „Арт Фест“, основен организатор на международния филмов фестивал „София Филм Фест“ и международния копродукционен пазар „София Мийтингс“, ясно осъзнава глобалната заплаха, която вирусът COVID-19 представлява за здравето и живота на хората и се съобразява с официалните решения, взети от Министерски съвет, Министерство на здравеопазването (заповед № РД-01-117/8.03.2020 г.), Министерство на културата, ИА „Национален филмов център“ (писмо № 01-82/ 9.03.2020) и Столична община“.

От „Арт фест“ уверяват публиката, че я чака изключителен фестивал, който ще се проведе „когато му дойде времето“. В очакване на този момент, организаторите поздравяват киноманите „с усмивка с песента „Always Look on the Bright Side of Life“ от филма на великия приятел на нашия фестивал и България Тери Джоунс – „Животът на Брайън“:

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах