Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Падат и двата концерта от откриващата вечер на „Пловдив джаз фест“

Големи промени в програмата на джаз форума след новите мерки на здравното министерство

Живко Петров няма да открие „Пловдив джаз фест“ през 2020 г. Снимка: „Пловдив джаз фест“ - Падат и двата концерта от откриващата вечер на „Пловдив джаз фест“

Живко Петров няма да открие „Пловдив джаз фест“ през 2020 г. Снимка: „Пловдив джаз фест“

Сериозни промени в програмата си направи „Пловдив джаз фест“ след влизането в сила на новата заповед на Министерство на здравеопазването от 27 октомври, от която стана ясно, че броят на местата от общия капацитет на залите на закрито ще бъде намален от 50 на 30%.

Вижте още: АНТОНИ ДОНЧЕВ И ХРИСТО ЙОЦОВ С НАГРАДА ЗА ЦЯЛОСТЕН ПРИНОС ОТ „ПЛОВДИВ ДЖАЗ ФЕСТ“

Отпадат и двата откриващи концерта от вечерта на 5 ноември. На сцената на Дом на културата „Борис Христов“ трябваше да излязат пианистът Живко Петров с албума си „Ten“, последван от китаристите Веселин Койчев, Цветан Недялков и квартета „The Teachers“. Предстои обявяването на нови дати за събитията, но засега те се отлагат за пролетта. Сумите за билетите ще бъдат възстановени.

Няма да се осъществи и гостуването на басиста Ричард Бона. Концертът на пианиста Антони Дончев и барабаниста Христо Йоцов и тяхната формация „Акустична версия“ остава на 6 ноември от 21 ч. Двамата са тазгодишните носители на Наградата за цялостен принос към джаза. Преди това, от 19,30 ч., Милен Кукошаров ще представи своя нов проект „Wind Harmonium“. Сумата за всички закупени  до момента билети ще бъде възстановена и ако гости на фестивала желаят, ще могат да закупят отново билет за тази вечер, но на стойност 30 лв.

Спряна е и продажбата на билети за двата концерта на „Авишай Коен трио“, насрочени за 19,30 и 21 ч. на 7 ноември, тъй като капацитетът на залата вече е запълнен. Организаторите уточняват, че по всяка вероятност няма да бъде възможно да се спазят предварително закупените места. Екип на фестивала ще съдейства изцяло на гостите, за да може настаняването да бъде бързо и спокойно, тъй като хората, които са закупили билети за 14 и 19 ред на 07 ноември от 19:30 ч., ще бъдат пренасочени към концерта от 21:00 ч. Не е нужно билетите да бъдат презаверявани. Ако тези хора нямат възможност да присъстват на по-късния концерт, могат да върнат своите билети и сумата за тях ще бъде възстановена.

Всички Фестивални билети (Grand Pass) могат да бъдат върнати и сумата, инвестирана в тях, ще бъде възстановена. Гостите със закупени Grand Pass-ове могат да вземат билети за 6 и 7 ноември. Те са единствените, които ще имат опцията да получат билет за концерта на Авишай Коен на 07 ноември от 21 ч. За целта е нужно да въведат промо кода от първите 20 цифри от баркода на закупеният вече Фестивален билет онлайн.

Крайният срок за връщане на билетите е 6 ноември.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах