Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Падат над 10 представления в Народния заради Ковид

Директорът Мариус Донкин е в карантина с бронхопневмония

Детайл от постера на спектакъла „Бурята“, постановка Робърт Уилсън, Народен театър - Падат над 10 представления в Народния заради Ковид

Детайл от постера на спектакъла „Бурята“, постановка Робърт Уилсън, Народен театър

Тринадесет представления са отменени от програмата на Народния театър, съобщават от трупата в страницата си във Фейсбук. Причината е Ковид, съобщи за „Площад Славейков“ директорът на театъра Мариус Донкин. Самият той, двойно ваксиниран, е с бронхопневмония.

„[Има] малко в повече, отколкото трябва, заболели колеги. И трябва да изчистим този вариант – обясни Мариус Донкин пред „Площад Славейков“. – Не всички са болни, има и контактни.“

„Аз също съм от 15 дни в карантина“, каза Донкин.

Падат представленията „Двубой“ (20 ноември), „Бонбон“ (20 ноември), „Когато гръм удари…“ (21 ноември), „Нова земя“ (24, 25 ноември), „Теремин“ (24 ноември), „Каквото, такова“ (25 ноември), „Синът“ (26 ноември), „Вуйчо Ваньо“ (26 ноември), „Даскал“ (26 ноември), „Богът на касапницата“ (28 ноември, 9, 12 декември), „Обир“ (28 ноември), „Капитална грешка“ (30 ноември) и „NeoДачници“ (1 декември).

Под карантина е голяма част от актьорския състав и служители на Народния театър. В някои представления се сменят актьори, доколкото е възможно, но видимо театърът не може да реагира със замени в толкова голям брой заглавия от афиша.

Критичната ситуация е установена преди дни, на премиерата на „Бурята“ с Робърт Уилсън. Една от актрисите в състава на спектакъла се оказва с Ковид, но представлението ще се играе и на следващата дата 27 ноември.

Донкин обясни, че се правят тестове на всички, които влизат в театъра:

„Но покрай „Бурята“ имаше много външни хора… Досега такова нещо в Народния театър не се е случвало. Година и 9 месеца е нямало“.

Тази вечер, 20 ноември, на Голяма сцена ще се играе „Народът на Вазов“, постановка на Диана Добрева.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах