Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Падението на Арми Хамър в документален сериал по Дискавъри+

Продукция с участието на леля му, която твърди, че поведението му на насилник има дълбоки корени в семейството (видео)

Арми Хамър и бившата му съпруга Елизабет Чеймбърс. Бракът им продължава от 2010-а до 2020 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Падението на Арми Хамър в документален сериал по Дискавъри+

Арми Хамър и бившата му съпруга Елизабет Чеймбърс. Бракът им продължава от 2010-а до 2020 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нов документален сериал, озаглавен „House of Hammer“ (Къщата на Хамър), тръгва в стрийминг платформата „Дискавъри+“, за да разкаже за тъмната страна на Арми Хамър и злокобни тайни за актьора и семейството му. Продукцията представя две жени, които споделят за преживяванията си с актьора, обвинен в изнасилване, тормоз и дори канибализъм, за Арми ще говори и човек от семейството му – леля му Кейси Хамър.

„Отвън изглеждахме като перфектното семейство. Но вземете сюжета на „Наследници“, преувеличете го милион пъти: това е моето семейство“, казва Кейси Хамър в трейлъра, която работи и като консултант на продукцията.

Видеото загатва, че основна част от наратива са разказите на двете момичета, както и десетките текстови съобщения, изпратени им от актьора. В едно от тях той твърди, че „е 100% канибал“ и иска да ги погълне, в друго казва „притежавам те, ти си моя завинаги“ и иска да контролира всеки аспект от ежедневието им. На едно от момичетата заявил, че иска да го завърже на публично място, само за да провери дали му е напълно отдадено и дали би се съгласила да прави секс с други хора за негово удоволствие.

Кариерата на Хамър приключи преждевременно през 2021 г., когато жена на име Ефи разказа за тормоз от актьора. Нейната адвокатка Глория Олред, специалист в дела от сексуален характер, организира пресконференция, където я представи като 24-годишна жена от Източна Европа. По-късно стана ясно, че жената е българка и се запознала с актьора през 2016 г. Двамата поддържали непостоянна връзка от тогава до 2020-а. Година след края на взаимоотношенията им Ефи твърди, че била изнасилвана в продължение на часове от Хамър, това се случило през 2017 г., казва тя.

Вижте още: ОБВИНИТЕЛКАТА НА АРМИ ХАМЪР Е БЪЛГАРКА

По-късно други жени също разказаха своите истории за тормоз и от лосанджелиската полиция започнаха разследване. Нито един от случаите не стигна до дело, а в края на 2021 г. Хамър постъпи в клиника за лечение на зависимости.

Обвиненията срещу Хамър са само върха на айсберга и служат като отправна точка към историята на семейство Хамър, отбелязва „Лос Анджелис Таймс“. Разглеждат се пет поколения мъже в богатия им род, сред които Джулиъс Хамър, осъден за убийство през 1920 г., и Джулиън Хамър, убил човек през 50-те при самозащита. Отделно Кейси Хамър твърди, че баща ѝ Джулиън Хамър я тормозел сексуално като дете.

„Не се изенадах, когато обвиненията срещу Арми излязоха наяве – коментира тя в трейлъра. – Не може просто един ден да се събудиш и да се превърнеш в този зловещ, контролиращ насилник. Това поведение има дълбоки корени.“

Хронологията в сериала започва през 2020 г., когато актьорът е на върха на славата си и всеки следващ епизод „ще хвърли светлина върху шаблон на насилствено поведение, който се простира далеч отвъд обвиненията срещу дискредитирния актьор“, се казва в синопсиса на сериала.

В историята на семейството има и друга „българска следа“. Арми Хамър е внук на американския предприемач от руски произход Армънд Хамър, с идеи да добива петрол в България, голям приятел на СССР и Тодор Живков.

Премиерата е на 2 септември в стрийминг платформата „Дискавъри+“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg