Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Пак четирима в битка да оглавят Филмовия център

В очакване на новия епизод от сериала „Търси се директор“

Датата на събеседването с четиримата кандидати за поста все още не е уточнена, но гилдията вече е извадила пуканките, за да гледа „епизода“. - Пак четирима в битка да оглавят Филмовия център

Датата на събеседването с четиримата кандидати за поста все още не е уточнена, но гилдията вече е извадила пуканките, за да гледа „епизода“.

Националният филмов център е пред снимки на новия епизод от хитовия сериал „Търси се директор“. Четирима са претендентите за водещата роля, допуснати до финалния кръг от режисьора… пардон, от Министерството на културата. За жалост, тези шеги отдавна не са смешни за кинаджиите – но има и кандидати, а и снимки може да има, ако участниците пожелаят събеседването с комисията по избора им да бъде заснето и публикувано в интернет.

Висшето арт ведомство публикува списък с кандидатите за поста: Владимир Борисов Гюров, Любомир Тодоров Янакиев, Жана Караиванова и Александър Донев. Някои от тях вече са играли няколко пъти този сюжет. Датата на събеседването все още не е уточнена.

Вече никой не брои кой поред конкурс се провежда за тази позиция. От октомври 2015 г. директор в агенцията временно е Камен Балкански. Когато той зае поста (сменяйки Павел Васев, също ръководил като изпълнителен директор), се очакваше управлението му да трае броени седмици, докато има резултат от обявения тогава от Министерството на културата конкурс. През февруари 2016-а обаче се оказа, че победител няма – никой от четиримата участници не бе събрал достатъчно точки. И така – до днес, когато нови четирима чакат да бъдат избрани.

От гилдията вече са извадили пуканките, за да гледат новия запис от конкурса. Гледат видео в очакване някога да правят кино.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg