Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Пълен календар на летните фестивали в България

Потоп от музикални събития в София, Варна, Каварна, Велико Търново, Габрово, Банско...

Най-голямото струпване на фенове това лято вероятно ще бъде в Каварна в края на юни и в София на фестивала "София рокс" на 6 юли.  - Пълен календар на летните фестивали в България

Най-голямото струпване на фенове това лято вероятно ще бъде в Каварна в края на юни и в София на фестивала "София рокс" на 6 юли.

Арт фест Водна кула

20-25 юни

Осмото издание на Арт фест Водна кула отново ще се случи в София. На международния форум се представят родни и чужди артисти в областта на съвременните визуални изкуства.

уотъртауър арт фест

https://www.facebook.com/watertowerartfest
http://watertowerartfest.com/

WakeЪп

20-22 юни

WakeЪп, България – “Обратно към корените” е фестивал, който ни посреща на ливадите около град Куклен, на 15 км от Пловдив, по пътя за манастира „Св. Св. Кузма и Дамян”. Тази година ще се лее музика 60 часа нонстоп. 20 различни стила и 3 сцении, повече от 100 изпълнители. През деня програмата включва различни работилници за занаяти и други артистични пространства.

уейкъп

Фестивал Събуди се!


https://www.facebook.com/WakeUpBulgaria

Войнеговци Ронг фест

21-22 юни

Основната цел на този фест е да обедини българския рок, алтернативните жанрове, ска музиката и метъла. 14 банди участват тази година, които тематично са разделение на „правилен ден” (21.06) и “Грешен ден” (22.06).

https://www.facebook.com/TheWrongFest

Егуля фест

27 юни

Това е годишната среща на усмихнати хора, които обичат да се забавляват и танцуват под открито небе. И този път фестивалът ще бъде по поляните около село Плана, на 34 км от центъра на София. Свежа гора и чудно реге, рага, джънгъл, дръм енд бейс и ска музика, както и различни електронни стилове ще озвучават природата и нейните гости.

егуля

https://www.facebook.com/EgulyaFest

Broken Balkanz

27-28 юни

Дръм енд бейс фестивал на открито, който ще се състои за 14-и път в полите на Витоша. Имена като S.P.Y, Chris.Su и Teddy Killerzand ще ударят с музиката си в земята всички, дошли да отпразнуват 80-годишния юбилей на Национален парк Витоша. Освен музика, ще се предлага възможност за къмпинг и екстремни забавления.

счупени балкани

https://www.facebook.com/BrokenBalkanz

Каварна рок

27-29 юни

Тази година на крайморския рок фестивал гости ще бъдат групите Europe, Helloween, Sabaton, Krokus, Gotthard, Pretty, Maids, Jorn and Gus G.
На 27 юни ще предстои състезанието „Битката на бандите”, в което ще се включат музиканти от България, Молдова, Грузия, Турция и Украйна.

каварна ро

http://www.kavarna-rock.com

Паничище фест

4-5 юли

Адреналинът в планинския курорт тази година ще вдигат групите „Пожар“, „Блус трафик“, „Делта рустърс“, „Магистри“, „Немо“, „Ша-ша“ и „Асамбленд“.

София рокс

6 юли

Петото издание на най-големия български фестивал ще бъде на стадион „Академик” в София. Феновете на твърдия звук ще чуят мегабандите 30 Seconds to Mars (неин вокал е носителят на „Оскар” Джаред Лето), The Offspring, Mando Diao, Skillet, Alcest, Ossy.

софия рокс

https://www.facebook.com/SofiaRocksFest

Fun City

7-13 юли

Този фест ще се случи в Морската градина на Варна. Той е фосукиран върху различни интереси, активности и способности на младите хора и има за цел да ги мотивира да ги развиват. Програмата съдържа музика, екстремни спортове, улични танци, нови форми на визуални изкуства, занаяти, работилници и предприемачество.

фън сити

http://www.funcity.bg/
https://www.facebook.com/funcityfestival

Nature All Hip-Hop

11-12 юли

Този фестивал е посветен на българската хип-хоп и реге култура. Седмото му издание е в покрайнините на Велико Търново. В него ще се включат 30 групи и графити артисти, които в рамките на 2 дни ще покажат на какво са способни.

https://www.facebook.com/Nature-All-Hip-Hop

АРТмосферик

11-14 юли

Фест в Западна Стара планина, който представлява симбиозата между атмосферата и изкуството, по време на който водещите събития се въртят около концептуалната електронна музика и феновете на алтернативните култури.

атмосферик

https://www.facebook.com/artmospheric
http://artmospheric.org

Великата пустия на Рила

12-13 юли

Този фест ще ви качи на най-високата планинска хижа у нас – „Иван Вазов” в Рила. Първото му издание ще комбинира красотата на тази планина с музика. Посетителите му ще може да чуят Тулпа, Кайно Йесно Слонце и Зейра на 2300 м надморска височина.

https://www.facebook.com/riladesert

Узана фест

18-20 юли

Този фестивал, приютен в крайчеца на Габрово, ще бъде енергиен център на зелени идеи, екоиновации, органично фермерство и на много музика.

http://uzanafest.com/

Боровинков фестивал

25-27 юли

Това е първият боровинков фестивал в България, планиран в хижа „Амбарица” в Стара планина. Очаквайте много състезания с награди, прожекции, музика и много, много горски плодове.

https://www.facebook.com/BlueberriesFestival

The Suntribe Fest

1 август

За пета поредна година този фест събира музикални фенове на поляните Отманли близо до Бургас.

https://www.facebook.com/suntribefest

Гела

2-3 август

През първия уикенд на август е организирано музикално състезание на тучните ливади на родопското село Гела. Всяка година поляните до църквата „Св. Илия” събира фолклора на родината ни.

http://bulgariatravel.org/Gela

Банско джаз фест

8-13 август

Най-големият международен джаз фестивал у нас. Старият град на Банско ще побере отново таланта на музикантите, дошли от целия свят.

http://banskojazzfest.com
https://www.facebook.com/Jazz-Festival-Bansko

Хайктру

17-23 август

Фестивал, който ви предлага катерене по планините и ориентиране в горски условия. Продължава една седмица. Той е за хора, които обичат да пътуват и да откриват нови места. Част от този фест ще премине и през черноморския ни бряг.

http://www.hike-through.com/
https://www.facebook.com/hikethrough

Фестивал Беглика

21-24 август

Западните Родопи ви очакват на връх Беглика с работилници, пърформанси, театър, планински спортове, игри и музика от България и Балканите. Тази година посетителите може да правят предложения за програмата.

http://fest.beglika.org/
https://www.facebook.com/beglikafreefest

Миндя рок фест

28-30 август

Фестивалът за блус и рок в село Миндя, Великотърновско, е организиран от политолога Евгений Дайнов, лидер на група „Магистри“. Освен тях, на сцената тази година ще излязат още бандите Breakpoint , „Хабилитаците“, „Контрабанда“, Powerslave, Impade, Casper, „Немо“, Rich Company, „Монолит“, Blues & Rock, „Блус трафик“, „Хоризонт“, Cotton Pickers, Васко Кръпката и „Подуене блус банд“.

Dainov4

Different Vision

септември

Този фестивал се организира за седми път в Стара Загора. Той предлага музика, филмови прожекции, арт инсталации, работилници, исторически възстановки и прочие. Сред участниците са Стефан Вълдобрев и мим формацията Fire theater.

http://razlichniatpogled.org/
https://www.facebook.com/razlichniatpogled

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС