POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Локдаун в цяла България от понеделник

Мерките ще важат в продължение на 10 дни

В културата ще настане тишина от 22 до 31 март. Снимка: Площад Славейков - Локдаун в цяла България от понеделник

В културата ще настане тишина от 22 до 31 март. Снимка: Площад Славейков

Забранява се достъпът до всички публични събития за десет дни, съобщи здравният министър Костадин Ангелов на брифинг на Националния кризисен щаб.

От понеделник, 22 март, се преустановяват всички културни събития на открито и закрито, кинозалите, театрите, концертните и оперните зали.

Затварят се и всички търговски площи за нехранителни стоки над 300 кв. м, което включва и магазини от типа на „Джъмбо”. Моловете също затварят, също ресторантите, кафенетата, фитнес залите, казината. Училищата, детските градини и университетите също ще бъдат затворени.

Ще работят само хипермаркетите и магазините за хранителни стоки.

Мерките ще важат за цялата страна. Причината за налагането им е в нарасналата заболеваемост от коронавирус, която за България е вече над 450 на 100 хил. души.

Тук може да прочетете всички детайли от Заповедта на министър Костадин Ангелов

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg