Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Паметникът пред НДК е един от най-великите в европейската култура

Група бизнесмени искат да го спасят и купят за кипърското крайбрежие

 - Паметникът пред НДК е един от най-великите в европейската култура

Започвам с това, че обичам България! Аз живях 13 години на ул. „Баба Неделя“, до НДК. Напуснах този апартамент на 15 януари 2013 г. Виждал съм този паметник повече от 1000 пъти. Заобичах този паметник и един ден започнах да го анализирам.

Бях много развълнуван от това, което открих. За този паметник може да бъде написан трактат. Тръгнете от НДК към паметника, до стълбите, там, до дървото. Погледнете паметника! Между два големи каменни обема виждате: Глава! Човек! Мозъкът на човек!

Накъде гледа този човек? На запад! Към запада!

1300 години България. Да, съгласен съм. Но същевременно това е паметник на човечеството!

Погледнете нагоре! Погледнете как този камък се превръща в крила! Целият паметник лети!

България има един от най-великите паметници на европейската култура. Паметник за борбата на човека да стане човек! Да достигне висоти в изкуството и морала! Борба към висота. Към висота!

Срамно е даже да си помисли човек, че този шедьовър може да се унищожи! Дайте да унищожим цялата руска литература, защото е създадена по времето на царизма!

Има група гръцко-кипърски бизнесмени, които искат да спасят паметника и са готови да го купят и поставят на високото кипърско крайбрежие!

Давам дума, че в името на моя приятел, продуцентът и кинематограф Андрей Караниколов, аз ще направя филм за паметника и неговата значимост.

14 януари 2015 

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС