Паметници в помощ на демографския растеж ще поставят в Русия

Социалните мрежи били виновни за ниската раждаемост

Деймиън Хърст, „Девствената майка“, 2005 г. Снимка: Деймиън Хърст/WikiArt - Паметници в помощ на демографския растеж ще поставят в Русия

Деймиън Хърст, „Девствената майка“, 2005 г. Снимка: Деймиън Хърст/WikiArt

Паметник на бременната жена да бъде поставен във всеки руски град, предлага Московската патриаршия, цитирана от „Риа новости”. Така трябва да се наложи идеята, че бременността и семейството са нещо красиво и важно.

Иницитивата идва след като неправителствена организация, която помага на бременни жени в тежка ситуация, предложи да се издигне в Москва такъв монумент с аргумента, че нивото на раждаемост в страната спада. Според руското НПО и Московската патриаршия, проблемът идва от постоянната деградация на идеята за семейство. Свещениците са подкрепили твърдението, че поставянето на такива паметници може да помогне за възстановяване на идеята за красотата на бременността и раждането.

„Такива паметници трябват във всеки град. Русия изпитва дефицит на социална реклама в подкрепа на семейната институция”, заяви Мария Студеникина, която отговаря за профилактиката на абортите към Синода на Руската православна църква.

Според нея социалните мрежи са повлияли много негативно върху идеята за майчинство и семейните ценности, заради което много млади хора се отказват от тях.

Америка за България

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах