Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Паметници в помощ на демографския растеж ще поставят в Русия

Социалните мрежи били виновни за ниската раждаемост

Деймиън Хърст, „Девствената майка“, 2005 г. Снимка: Деймиън Хърст/WikiArt - Паметници в помощ на демографския растеж ще поставят в Русия

Деймиън Хърст, „Девствената майка“, 2005 г. Снимка: Деймиън Хърст/WikiArt

Паметник на бременната жена да бъде поставен във всеки руски град, предлага Московската патриаршия, цитирана от „Риа новости”. Така трябва да се наложи идеята, че бременността и семейството са нещо красиво и важно.

Иницитивата идва след като неправителствена организация, която помага на бременни жени в тежка ситуация, предложи да се издигне в Москва такъв монумент с аргумента, че нивото на раждаемост в страната спада. Според руското НПО и Московската патриаршия, проблемът идва от постоянната деградация на идеята за семейство. Свещениците са подкрепили твърдението, че поставянето на такива паметници може да помогне за възстановяване на идеята за красотата на бременността и раждането.

„Такива паметници трябват във всеки град. Русия изпитва дефицит на социална реклама в подкрепа на семейната институция”, заяви Мария Студеникина, която отговаря за профилактиката на абортите към Синода на Руската православна църква.

Според нея социалните мрежи са повлияли много негативно върху идеята за майчинство и семейните ценности, заради което много млади хора се отказват от тях.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90