Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Пандемията отказа Народния театър да играе

Ново решение, малко след като възстановиха част от спектаклите си

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Пандемията отказа Народния театър да играе

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Малко след като от Народния театър оповестиха, че от 12 март възстановяват представленията на камерните си сцени, трупата излезе с ново съобщение – няма да играе. Причината е в обявената от Световната здравна организация пандемия на коронавирус.

„Уважаеми зрители, скъпи колеги, по-рано днес Народен театър „Иван Вазов“ беше първият културен институт в България, който обяви, че възстановява камерните си представления въз основа решението на Националния кризисен щаб, а именно разрешаването за провеждане на културни събития (в рамките на 250 души на закрито). Отговорността, която носим пред вас като национална културна институция, вече обявената пандемия от Световната здравна организация, както и създалата се икономическа ситуация при тези условия, продиктуват нашето решение да отложим предстоящите ни спектакли“, гласи съобщението, публикувано в страницата на театъра във Фейсбук.

От Народния молят публиката за извинение и пишат, че ще потърсят начин да реализират отложените представления и да не губят „толкова важната връзка с вас – нашите зрители“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg