VivaPay

Пандемията отказа Народния театър да играе

Ново решение, малко след като възстановиха част от спектаклите си

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Пандемията отказа Народния театър да играе

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Малко след като от Народния театър оповестиха, че от 12 март възстановяват представленията на камерните си сцени, трупата излезе с ново съобщение – няма да играе. Причината е в обявената от Световната здравна организация пандемия на коронавирус.

„Уважаеми зрители, скъпи колеги, по-рано днес Народен театър „Иван Вазов“ беше първият културен институт в България, който обяви, че възстановява камерните си представления въз основа решението на Националния кризисен щаб, а именно разрешаването за провеждане на културни събития (в рамките на 250 души на закрито). Отговорността, която носим пред вас като национална културна институция, вече обявената пандемия от Световната здравна организация, както и създалата се икономическа ситуация при тези условия, продиктуват нашето решение да отложим предстоящите ни спектакли“, гласи съобщението, публикувано в страницата на театъра във Фейсбук.

От Народния молят публиката за извинение и пишат, че ще потърсят начин да реализират отложените представления и да не губят „толкова важната връзка с вас – нашите зрители“.

Америка за България

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg