Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Папа Франциск: Целият свят е във война. Господ плаче

Коледа тази година ще е шарада, каза Светият отец

Какво ще остане в зората на тази война, насред която живеем днес? Какво? Руини, хиляди деца без образование, толкова много невинни жертви и купища пари в джобовете на търговците на оръжие, заяви папа Франциск. - Папа Франциск: Целият свят е във война. Господ плаче

Какво ще остане в зората на тази война, насред която живеем днес? Какво? Руини, хиляди деца без образование, толкова много невинни жертви и купища пари в джобовете на търговците на оръжие, заяви папа Франциск.

Рождество Христово тази година ще е „шарада“, защото „целият свят е във война“, каза в четвъртък папа Франциск на своя проповед във Ватикана. Той заговори още за „толкова много невинни жертви“ при конфликтите по света, както и за детските животи, попарени от липсата на образование.

Папата предупреди онези, които предизвикват войни, и търговците на оръжие, които печелят чрез тях, че са прокълнати от Бог.

„Коледа наближава – каза на месата Франциск. – Ще има светлини, забавления, украсени дръвчета, възстановки на сцената на Рождеството – докато целият свят продължава да захранва война. Всичко е шарада. Светът не е разбрал пътя на мира. Целият свят е във война.“

Папата на няколко пъти осъди търговците на оръжие за ролята им в подхранването на конфликта:

„Какво ще остане в зората на тази война, насред която живеем днес? Какво? Руини, хиляди деца без образование, толкова много невинни жертви и купища пари в джобовете на търговците на оръжие.

Една война може да бъде оправдана, така да се каже, по много, много причини, но когато целият свят, както е днес, е във война, не може да има никакво оправдание. Господ плаче. Исус плаче“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС