Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Папа Франциск: Моля Бог да вдъхновява мисли за мир

Това е атака срещу цялото човечество и тя изисква решителна реакция от всички нас, се посочва в изявление от Ватикана

За пореден път Светият отец енергично осъжда насилието, което не може да реши нищо, и моли Бог да вдъхновява мисли за мир и солидарност. - Папа Франциск: Моля Бог да вдъхновява мисли за мир

За пореден път Светият отец енергично осъжда насилието, което не може да реши нищо, и моли Бог да вдъхновява мисли за мир и солидарност.

Папа Франциск се включи в молитвите за жертвите и ранените при серията от кървави атентати във Франция от петък вечер. В телеграма до парижкия архиепископ Андре Вин-Троа, подписана от държавния секретар на Светия престол Пиетро Паролин, се посочва духовната близост на главата на Римо-католическата църква и неговата молба към Бог да вдъхновява мисли на мир и солидарност.

По-рано и ръководителят на пресофиса на Ватикана Федерико Ломбарди осъди терористичните атаки, отнели живота на повече от 150 души.

„Шокирани сме от тази нова проява на лудост, тероризъм и омраза, която по най-радикален начин осъждаме заедно с папата и всички, които обичат мира – посочи Ломбарди в специално изявление. – Ние се молим за жертвите и ранените, както и за всички французи. Това е атака срещу мира за цялото човечество и тя изисква решителна реакция от всички нас – да противодействаме на разпространението на това човекомразие във всичките му форми.“

Вижте пълния текст и на телеграмата до френския архиепископ:

Информиран за ужасяващите терористични атаки в Париж и на „Стад дьо Франс“, довели до смъртта на голям брой хора и ранявайки много други, Негово светейшество папа Франциск се присъединява с молитва към страданията на семействата, засегнати от драмата, и към болката на френските граждани.

Той се позовава на Бога, Отец на милосърдието, с молба да приеме жертвите в мира на Своята светлина и да донесе комфорт и надежда на ранените и близките им. Папа Франциск уверява тях, както и всички онези, които им помагат, в своята духовна близост.

За пореден път Светият отец енергично осъжда насилието, което не може да реши нищо, моли Бог да вдъхновява мисли за мир и солидарност у всички хора и да придаде на засегнатите семейства и на целия френски народ изобилието от благословията Си.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС