Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Пърформанс или журналистика? Джеф Кунс интервюира Джими Пейдж

Джеф Кунс пред своя творба на изложба в Киев, Украйна, през 2010 г. - Пърформанс или журналистика? Джеф Кунс интервюира Джими Пейдж

Джеф Кунс пред своя творба на изложба в Киев, Украйна, през 2010 г.

Най-скъпопродаваният съвременен художник Джеф Кунс ще интервюира един от своите супергерои – китариста на „Лед Цепелин“ Джими Пейдж. Това ще се случи на 3 ноември в концертната зала „Кауфман” в Ню Йорк. Почитателите на Кунс не се съмняват, че това няма да е просто интервю, а пърформанс.

Билетите за събитието са абсолютно разпродадени, а основната му цел е да представи автобиографията на музиканта в снимки.

Най-запалените фенове на Кунс със сигурност са чували твърденията на най-големия артист на съвременното изкуство, че „Цепелин“ оказват огромно влияние върху творчеството му. Преди две години в разговор за Interview Russia художникът за пореден път сподели, че е изключително повлиян от Джими Пейдж и Робърт Плант: ”Когато бях на 16, прекарвах часове в шофиране, слушайки техните парчета. Срещнах Плант на живо неотдавна и му казах, че ме е научил как да усещам, как да чувствам…”

Кунс повтори това откровение през февруари в Ел Ей в разговор с режисьора Джон Уотърс, както и през лятото в тв интервю с Чарли Роуз, заявявайки простичко: „Обичам „Лед Цепелин“, Чарли”.

През 2008 г. Кунс заяви, че все още неосъществените му планове да провеси вагон от кран са инспирирани от легендарната английска група: “Някъде на подсъзнателно ниво това е като Стълбата към небето на „Лед Цепелин“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg