Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Паркът „Врана” за нощни птици

Светлинни инсталации превръщат парка в магическо място (снимки)

Фестивалът може да бъде посетен до 8 септември. Снимка: „Sofia Lights“ - Паркът „Врана” за нощни птици

Фестивалът може да бъде посетен до 8 септември. Снимка: „Sofia Lights“

Фестивалът „Sofia Lights“ за втора поредна година превръща във визуална магия столичния парк „Врана“. Трите нови светлинни инсталации „Мегалит“, „Присъствие“ и „Светулки“ са дело на визуалния артист Ясен Гешев. Посетителите ще могат да видят и инсталацията „Невидимите нишки“, спечелила интереса на публиката в първото издание на „Sofia Lights“.

Началото на събитието е на 1 септември в 21 часа. Фестивалът ще завърши на 8 септември.

Заместник-кметът на София Мирослав Боршош (вдясно) и визуалният артист Ясен Гешев. Снимка: „Sofia Lights“

Последните посетители ще могат да влязат до 00.00 ч., а инсталациите ще изгасват в 00.30 ч. Инсталациите нямат начало и край, няма сценарий, който да се следва – за посетителите няма необходимост да пристигат точно в 21.00 ч., а могат да планират своето посещение до полунощ. Всеки ще може да се разходи в нощния парк със своето темпо, казват от общината.

Снимка: „Sofia Lights“

Столична община осигурява автобус до „Врана“ – № 505, който тръгва от Орлов мост и до парка им три междинни спирки – хотел „Плиска“, УМБАЛ „Св. Анна“, Метростанция „Цариградско шосе“. Графикът може да бъде видян на www.sofialights.com. Тези, които ще предпочетат да използват личните си автомобили, могат да паркират по протежение на бул. „Цариградско шосе“ в указаните за целта зони.

„Sofia Lights `2022“ е част от Календара на културните събития на Столична община.

Снимка: „Sofia Lights“

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90