Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Партия на справедливостта

Карикатура: Ивайло Нинов/Стършел - Партия на справедливостта

Карикатура: Ивайло Нинов/Стършел

Най-после Слави учреди партия! Откога го чакахме, сън не ни ловеше, бродехме с променени лица и бълнувахме на сън и наяве: „Хайде, Слави, влез в политиката на бял кон или на бял джип, поведи ни към справедливост!”.

„Не съм лаком за власт! – каза Слави при учредяването. – Лаком съм за справедливост!”

Ето това ни трябва на нас, точно това искахме да чуем от устата му! Чували сме и преди, че той е справедлив, нали изпя химна на справедливостта:

„Едно ферари с цвят червен, едно за теб, едно за мен”!

Сега освен справедливост, ще ни раздаде и ключове на ферарита – ще има и за теб, и за мен!

Помним също, че беше близък другар и с едни момчета с дебели вратове, които раздаваха справедливост – най-вече с бухалки. Животът се оказа несправедлив към тях и бързо свърши, но виж – Славито успя в шоуто! Ще успее и в политиката!

Ако пък не успее да регистрира партията си под името „Няма такава държава”, нека да опита с друго име – „Партия на справедливостта”. Такива партии има вече в някои страни – Турция, Либия, Алжир… В Турция даже отдавна е управляваща, начело с президента Ердоган. Сигурно затова „Фолксваген” отиде в Турция – заради справедливостта.

Стане ли ни Славито премиер, у нас чакаме „Ферари”!


Източник: в. „Стършел“

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах