Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Партия на справедливостта

Карикатура: Ивайло Нинов/Стършел - Партия на справедливостта

Карикатура: Ивайло Нинов/Стършел

Най-после Слави учреди партия! Откога го чакахме, сън не ни ловеше, бродехме с променени лица и бълнувахме на сън и наяве: „Хайде, Слави, влез в политиката на бял кон или на бял джип, поведи ни към справедливост!”.

„Не съм лаком за власт! – каза Слави при учредяването. – Лаком съм за справедливост!”

Ето това ни трябва на нас, точно това искахме да чуем от устата му! Чували сме и преди, че той е справедлив, нали изпя химна на справедливостта:

„Едно ферари с цвят червен, едно за теб, едно за мен”!

Сега освен справедливост, ще ни раздаде и ключове на ферарита – ще има и за теб, и за мен!

Помним също, че беше близък другар и с едни момчета с дебели вратове, които раздаваха справедливост – най-вече с бухалки. Животът се оказа несправедлив към тях и бързо свърши, но виж – Славито успя в шоуто! Ще успее и в политиката!

Ако пък не успее да регистрира партията си под името „Няма такава държава”, нека да опита с друго име – „Партия на справедливостта”. Такива партии има вече в някои страни – Турция, Либия, Алжир… В Турция даже отдавна е управляваща, начело с президента Ердоган. Сигурно затова „Фолксваген” отиде в Турция – заради справедливостта.

Стане ли ни Славито премиер, у нас чакаме „Ферари”!


Източник: в. „Стършел“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90